ΕΦΟΑ: Οι πρώτες απόψεις του διαλόγου

 
ΕΦΟΑ: Οι πρώτες απόψεις του διαλόγου
ΕΦΟΑ: Οι πρώτες απόψεις του διαλόγου
tennisnews team Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 - 12:05

Ο ανοιχτός διάλογος της ΕΦΟΑ με την οικογένεια του ελληνικού τένις ξεκίνησε και οι πρώτες απόψεις έχουν ήδη κατατεθεί και δημοσιευτεί από την ομοσπονδία, σχετικά με τα πρώτα δυο θέματα που τέθηκαν.

Θυμίζουμε πως η ΕΦΟΑ κάλεσε σε διάλογο την ελληνική οικογένεια του τένις, για την κρίσημη κατάσταση που προέκυψε στη χώρα από τη διασπορά του COVID-19.

"Η διαβούλευση γίνεται, μέσω του email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και μπορεί να στείλει απόψεις ολόκληρη η Οικογένεια του Ελληνικού Τένις, Σωματεία-Μέλη, Εξελεγκτική Επιτροπή, Εθνική Επιτροπή, Επιτροπή Πρωταθλημάτων, Ενώσεις, Θεματικές Επιτροπές, Σ.Π.Α.Ε., Διαιτητές, Γονείς, Αθλητές/τριες, Προσωπικό, Θεματικά Μέσα Επικοινωνίας και οι Χορηγοί μας", ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Θυμίζουμε επίσης, πως τα πρώτα δυο θέματα που είχαν τεθεί από το Δ.Σ. της ΕΦΟΑ, ήταν τα εξής:

Θέμα 1ο

Με δεδομένη την αναβολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων και το πάγωμα της βαθμολογίας, πως νομίζετε ότι πρέπει να διαμορφωθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου; (πχ. χρόνος και τόπος διεξαγωγής Πανελληνίου, πόσα Ε1 να γίνουν και που, πόσα Ε2, τρόπος διεξαγωγής, σκέψεις για ταυτόχρονη διεξαγωγή Διεθνών και Εθνικών πρωταθλημάτων, κ.λπ.).

Θέμα 2ο

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω του e-efoa.gr έχουν μπει στην καθημερινότητά μας. Η Ε.Φ.Ο.Α. αυτές τις ημέρες υλοποιεί τις ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω πιστωτικής κάρτας (έκδοση νέου δελτίου, ανανέωση δελτίου, συνδρομές Σωματείων, sign in, κτλ.). Τι βελτιώσεις θα θέλατε στο υπάρχον σύστημα, τι πρέπει να προστεθεί και τι να περιλαμβάνουν οι ηλεκτρονικές πληρωμές; (προτάσεις και ιδέες).

Σήμερα, η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης δημοσίευσε τις πρώτες ανταποκρίσης στο κάλεσμα διαλόγου, πάνω σ' αυτά τα δυο θέματα, που κατατέθηκαν την 5η Απριλίου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις τοποθετήσεις της Α' Ένωσης, του γονέων, Πάρη Παντελίδη, Γιώργο Βιολάτο και Νικόλαο Καλογερόπουλο.


Α΄ ΕΝΩΣΗ:

ΘΕΜΑ 1ο

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της αγωνιστικής περιόδου κατά την γνώμη μου πρέπει να πραγματοποιηθεί ως έχει στο προγραμματισμό της Ε.Φ.Ο.Α από τις ημερομηνίες που θα επιτραπεί και μετά , γιατί όλες οι Ενώσεις έχουν κάνει το πρόγραμμά τους και τυχόν αλλαγή θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα. (νέο πρόγραμμα αγώνων , νέες άδειες διεξαγωγής αγώνων , προστριβές σωματείων για τις έδρες διεξαγωγής κ.λ.π).

ΘΕΜΑ 2ο

Πιστεύω πως Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της e-efoa είναι αρκετά εξυπηρετικές και έχουν συμβάλει στην ομαλή διεξαγωγή και πληροφόρηση των αγώνων που διεξάγονται. Τυχόν λάθη και προβλήματα λύνονται όλα με την καλή διάθεση που πρέπει να δείχνουμε όλοι,( Ενώσεις – Σωματεία – Αθλητές ). Μία αναδρομή διεξαγωγής αγώνων στο κοντινό παρελθόν ( πριν το 2008) , θα μας αποδείξει την βελτίωση της πληροφόρησης ημερομηνιών – δηλώσεων στους αγώνες – βαθμολογίας αθλητών κ.λ.π..

Με Αθλητικούς Χαιρετισμούς & ευχές για γρήγορη επανέναρξη των αγώνων

Βαχαρίδης Κυριάκος

Πρόεδρος Α΄ Ένωσης


Πάρης Παντελίδης:

Ως γονέας δύο αγοριών που αγωνίζονται στην κατηγορία Α16 με έδρα την Αθήνα, σε ότι αφορά στο πρώτο ζήτημα θεωρώ πως δεν θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί κανένα τουρνουά τύπου Ε1 και Ε2 από τη στιγμή που αυτά απαιτούν τη μετακίνηση γονέων, συνοδών και αθλητών. Αντί αυτών, θα μπορούσαν να διοργανωθούν μόνο Ε3 -όχι open- με μειωμένη βαθμολογία προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες βαθμολογικές στρεβλώσεις και κάποια στιγμή να βελτιωθεί το βαθμολογικό σύστημα ,ώστε να μην πριμοδοτεί τους πονηρούς. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ,θα ήταν σωστό να διεξαχθεί Οκτώβρη ,με δεδομένο ότι όλα θα έχουν πάει κατ’ευχή και θα έχουν πραγματοποιηθεί κάποια τουρνουά και φυσικά, προπονήσεις. Δεν θα είχε κανένα νόημα να έχουμε Πανελλήνιο με απροπόνητα παιδιά. Προπονήσεις δε, με πολύ μεγάλη μέριμνα για τις σωστές συνθήκες από τους συλλόγους και την ίδια την ομοσπονδία καθώς και τουρνουά με παρουσία ενός μόνο συνοδού ανά αθλητή κ.τ.λ.

Σε ότι αφορά στο δεύτερο ζήτημα, νομίζω ευχή όλων είναι να δούμε να γίνεται το sign -in ηλεκτρονικά ,οι κληρώσεις και το πρόγραμμα χωρίς τη φυσική παρουσία όλων των παρευρισκόμενων. Προσωπική μου άποψη είναι ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με δεδομένη την υπάρχουσα συγκυρία βασικό ζήτημα είναι ,όχι να μη χαθεί η χρονιά των juniors αγοριών και κοριτσιών αλλά να μην υπάρξει ούτε μία απώλεια- και για κανένα λόγο -από αυτή τη μεγάλη οικογένεια -δεξαμενή που στηρίζει το άθλημα στην πατρίδα μας. Όχι βιασύνη και προχειρότητα αλλά ενσυναίσθηση και υπευθυνότητα.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους όσους εργαστούν πάνω σε αυτό το δύσκολο έργο.

Ευχαριστώ


Βιολάτος Γεώργιος:

Σκέψεις και προτάσεις για το Θέμα 1ο:

Ονομάζομαι Βιολάτος Γιώργος και έχω δύο παιδιά-αθλητές στον ΑΟΑ Χαϊδαρίου Α14 και Α16. Με δεδομένο ότι όταν με το καλό ξαναρχίσουν οι προπονήσεις τα παιδιά δεν θα βρίσκονται σε καλή κατάσταση (έλλειψη προπονήσεων, φυσικής κατάστασης) θα πρέπει να τους δώσουμε κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να ανακτήσουν ένα ικανό ποσοστό της πρωτύτερής τους κατάστασης. Τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν το πρώτο τουρνουά που πιθανά θα είναι ένα Ε3. 

Πιστεύω ότι όσον αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το ιδανικό θα ήταν να πραγματοποιηθεί τέλη Αυγούστου έως την έναρξη της σχολικής περιόδου. Μέσα σε ένα 20ήμερο να έχουν τελειώσει όλες οι κατηγορίες. Ας υπάρχει και ταυτόχρονη διεξαγωγή των διαφορετικών κατηγοριών, αν χρειαστεί και σε διαφορετικές έδρες (στην Αθήνα επειδή η πλειονότητα των αθλητών είναι από Αθήνα).

Από εκεί και πέρα προτείνω για τα Ε1,Ε2,Ε3 που έχουν χαθεί όλο αυτό το διάστημα, η βαθμολογία των αθλητών για αυτά και μόνο τα πρωταθλήματα να διατηρηθεί για ακόμα 52 εβδομάδες από την ημερομηνία που έπρεπε να διεξαχθούν.

Όσον αφορά στο υπόλοιπο πρόγραμμα από τα τέλη Σεπτεμβρίου και μετά θα μπορούσε να ακολουθηθεί το ήδη υπάρχον πρόγραμμα με κάποιες προσθήκες Ε2 ή Ε1 όπου αυτό μπορεί να γίνει.

Επίσης, θέλω να τονίσω ότι το σχολικό πρωτάθλημα θα πρέπει να είναι προτεραιότητα. Πολλοί αθλητές περιμένουν την διεξαγωγή του ώστε σε περίπτωση επιτυχίας να μοριοδοτηθούν.

Με εκτίμηση,

Βιολάτος Γιώργος


Καλογερόπουλος Νικόλαος:

Ηλεκτρονικές πληρωμές:
Ήδη αυτά που έχετε αναφέρει στην σελίδα σας καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα των πληρωμών με πιστωτική κάρτα.

Εγώ θα ήθελα να συμπληρώσω ότι πάντα να δηλώνεται το κινητό και το email αυτού που πληρώνει η του αθλητή, ώστε άμεσα να ενημερώνεται αυτός που έχει πληρώσει η ο αθλητής είτε με sms είτε με email, ότι έχετε λάβει τα χρήματα του για την εξόφληση του …….. και τον λόγο που κατέθεσε τα χρήματα του.

Εδώ για ακόμη καλύτερη ενημέρωση, οπωσδήποτε στα Πανελλήνια πρωταθλήματα να ενημερώνεται στο email που έχει δηλώσει κατά την πληρωμή , την κλήρωση καθώς και το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Κάθε Ανακοίνωση να στέλνετε και σε όλα τα email καθώς και κάθε μέρα το πρόγραμμα της επόμενης μέρας να στέλνεται στους ενδιαφερόμενους.

(Αυτούς που συνεχίζουν να παίζουν).

Έτσι ο επιδιαιτητής άμεσα θα ενημερώνει όλους τους ενδιαφερομένους

Με εκτίμηση

Νικόλαος Καλογερόπουλος


Ο ανοιχτός διάλογος με την ΕΦΟΑ θα διαρκέσει μια εβδομάδα και θα ολοκληρωθεί στις 11 Απριλίου. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots