Χαρδαλιάς: "Άθληση κοντά στην οικία" (vid)

 
Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας
Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας
tennisnews team Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 - 20:18

Η αυστηρή σύσταση προς τους αθλούμενους από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, εν αναμονή και της ενδεχόμενης νομικής επικύρωσής της.

Ο κ. Χαρδαλιάς, στην ανακοίνωση μερικών ακόμα αυστηρότερων μέτρων που θα ισχύσουν από την Παρασκευή, έκανε σύσταση προς τους αθλούμενους να μην απομακρύνονται από τη γειτονιά τους κατά τη διάρκεια της άθλησης, ούτε να υπερβαίνουν τις ομάδες των τριών (3) ατόμων.

"Διευκρινίζουμε ότι αυτή δεν αφορά την άθληση/προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις ως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση, αυτή να πραγματοποιείται κοντά στην οικία των πολιτών", είπε ο υφυπουργός.

Θυμίζουμε πως και η πιο πρόσφατη ανακοίνωση με τις διευκρινήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αναφέρει πως οι αθλούμενοι δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα όρια του Δήμου τους, συστήνοντας να χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις της γειτονιάς τους.

Την ίδια ώρα, το εγκεκριμένο πρωτόκολλο της ΕΦΟΑ προβλέπει εξαίρεση για το τένις, με όριο στους 4 αθλούμενους ανά γήπεδο χωρίς την παρουσία προπονητή για το τένις, καθώς και έως 3, αν υπάρχει ανάμεσά τους προπονητής.

Τέλος, να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τοπικός περιορισμός στην ατομική άθληση, παρά μόνο στο Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ με τις διευκρινιστικές οδηγίες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots