Η ΕΦΟΑ στέκεται στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου

 
Η ΕΦΟΑ στέκεται στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου
 
tennisnews team Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 16:19

Το Δ.Σ της ΕΦΟΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε στέκεται στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου και καλεί Αθλήτριες/τες και γονείς να μιλήσουν για κάθε μορφή κατάχρησης εξουσίας και ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Να θυμίσουμε πως πριν μερικές μέρες η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου κατήγγειλε την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα του χώρου της ιστιοπλοΐας, σε ηλικία 21 ετών.

Δείτε την ανακοίνωση της ΕΦΟΑ:

«Από τα Σάββατο 16.01.2021 παρακολουθούμε, βαθύτατα προβληματισμένοι, τα όσα κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου στα Μ.Μ.Ε.

Στεκόμαστε στο πλευρό της και προτρέπουμε τις αθλήτριες και τους αθλητές να μιλήσουν και να καταγγείλουν κάθε περιστατικό σεξουαλικής βίας, κατάχρησης εξουσίας και εν γένει ανάρμοστης συμπεριφοράς, που μπορεί να αποβεί σε βάρος της αξιοκρατίας, της προσωπικότητας και της υπόστασής τους.

Ο Αθλητισμός πρεσβεύει μοναδικές αξίες και η παραμικρή σκιά «σπρώχνει» τις Οικογένειες και τα παιδιά να απομακρυνθούν από τους αγωνιστικούς χώρους. Παράγει πολιτισμό, παιδεία και σφυρηλατεί χαρακτήρες που δεν επιτρέπουν ανοχή σε κάθε είδους παραβίαση αρχών, της ανθρώπινης προσωπικότητας και αξιοπρέπειας.

Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α., σε κάθε περιστατικό, θα ενεργοποιήσει άμεσα την Αθλητική Πειθαρχική Ιεραρχία και θα απευθυνθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, με πλήρη διαφάνεια στις ενέργειές του.
Προσπαθήσαμε και επιβάλουμε κανόνες ώστε το Άθλημα του Τένις να παραμείνει υγιές.»

To Δ.Σ της Ε.Φ.Ο.Α.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.