ΠΣΑΤ: Αθλήτρια της χρονιάς η Σάκκαρη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 - 10:59

Η Μαρία Σάκκαρη αναδείχθηκε καλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια της χρονιάς για το 2020, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.

Καθυστερημένα αυτή τη χρονιά εξαιτίας των περίεργων συνθηκών με την πανδημία, το προεδρείο του ΠΣΑΤ ανακοίνωσε στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τα αθλητικά βραβεία για τη χρονιά του 2020.

Τα δυο μεγάλα βραβεία, δηλαδή της αθλήτριας και του αθλητή της χρονιάς, κέρδισαν η Μαρία Σάκκαρη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

"Η πανδημία δεν επέτρεψε στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου να διοργανώσει τη μεγαλειώδη τελετή βράβευσης των κορυφαίων του 2020", ανέφερε η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ.

Στη σεμνή τελετή που έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο, βρέθηκαν ακόμα ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Το 2020 ήταν η καλύτερη χρονιά για την καριέρα της Μαρίας Σάκκαρη, μέχρι βεβαίως να έρθει η φετινή, η οποία την έχει ήδη ξεπεράσει. Κατάφερε πάντως παρά τη λειψή περσινή σεζόν εξαιτίας της πανδημίας, να φτάσει σε κάποια σημαντικά ορόσημα, όπως να προκριθεί για πρώτη φορά στη 16άδα του Australian Open και του US Open, καθώς και να μπει για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots