Προφυλακιστέος προπονητής τένις που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

 
Προφυλακιστέος προπονητής τένις που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
tn team Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 - 0:22

Στη φυλακή οδηγείται ο 33χρονος προπονητής τένις, μετά τις κατηγορίες που αφορούν αποπλάνηση δυο ανήλικων αθλητριών το 2015 και το 2020.

Ο προπονητής, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατάχρηση ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, καθώς και για γενετήσια πράξη με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 14 έτη κατ' εξακολούθηση, οδηγήθηκε στον ανακριτή σήμερα το μεσημέρι.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε εις βάρος του, έπειτα και την καταγγελία ενός εκ των δυο θυμάτων, ο 33χρονος προπονητής τένις διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με τα ανήλικα κορίτσια. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, οι σε βάρος της πράξεις διήρκησαν 2 χρόνια. Η δεύτερη παθούσα, ενήλικη σήμερα, κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι επί τουλάχιστον πέντε χρόνια την αποπλανούσε.

Ο 33χρονος αρνείται τις κατηγορίες, αναφέρεται σε "λάθος" που έκανε, ζητώντας να πληρώσει "για αυτά που πραγματικά έκανε και όχι για αυτά που του αποδίδονται".

Ο δικηγόρος του 33χρονου, Χριστόδουλος Φίλιας, δήλωσε: "Ο κατηγορούμενος προφυλακίστηκε και κατηγορείται για τρία κακουργήματα. Τα δύο δεν υφίστανται ενώ η τρίτη κατηγορία είναι πλημμεληματική. Είχε μια σχέση με την πρώτη κοπέλα, από όταν αυτή ήταν στην ηλικία των 17 έως τα 21 της έτη, δεν ήταν προπονητής της και επομένως δεν έχει υπάρξει καμία παράβαση. Με την άλλη κοπέλα παραδέχεται ότι είχε σχέση. Δεν ήταν προπονητής της, το κορίτσι είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και η παράβαση είναι πλημμεληματική".

Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΦΟΑ, καταδικάζοντας την όποια πράξη κακοποίησης και ασέλγειας και εκφράζοντας τη στήριξή της σε όλα τα θύματα, ενθαρρύνοντάς τα θύματα να καταγγείλουν αντίστοιχα περιστατικά.

Πηγή: ΑΜΝΑ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots