Zverev: Κατηγορείται για απόπειρα στραγγαλισμού - ξεκίνησε η εκδίκαση της έφεσης

 
Zverev: Κατηγορείται για απόπειρα στραγγαλισμού - ξεκίνησε η εκδίκαση της έφεσης
tn team Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 - 23:02

Ξεκίνησε σήμερα η εκδίκαση της έφεσης του Alexander Zverev στη γνωστή υπόθεση σωματικής βλάβης κατά της πρώην συντρόφου του, Brenda Patea, με το δικαστήριο να κρίνει ένοχο τον Γερμανό για σπρώξιμο και απόπειρα στραγγαλισμού κατά της μητέρας του παιδιού του.

Δικαστήριο του Βερολίνου ξεκίνησε να εκδικάζει την έφεση που άσκησε ο Alexander Zverev, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της επίθεσης σε πρώην σύντροφό του, κατηγορία την οποία αρνείται μέχρι σήμερα.

Ο Γερμανός τενίστας, ο οποίος πρόσφατα κατέκτησε το 1000άρι της Ρώμης και αυτές τις ημέρες αγωνίζεται στο Roland Garros με πιθανότητες να κατακτήσει και το πρώτο του Grand Slam, είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 450.000 ευρώ τον Οκτώβριο για σωματική βλάβη, με το δικαστήριο να τον κρίνει ένοχο για σπρώξιμο και απόπειρα στραγγαλισμού κατά της πρώην σύντροφό του και μητέρα της τρίχρονης κόρης του, Brenda Patea - λεπτομέρειες που γνωστοποιήθηκαν τώρα, με το νέο άνοιγμα της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία, οι δυο τους είχαν μια έντονη λογομαχία σε διαμέρισμα στο Βερολίνο τον Μάιο του 2020 και τότε ο Zverev έσπρωξε την Patea προς τον τοίχο και στη συνέχεια έπιασε τον λαιμό της με τα δυο του χέρια, προσπαθώντας να την στραγγαλίσει. Η Patea δυσκολευόταν να πάρει ανάσα και ο λαιμός της πονούσε για αρκετές μέρες μετά.

Αυτή είναι η επίσημη γραμμή του δικαστηρίου, με την Patea να καταφέρνει σε πρώτη φάση να αποδείξει τα λεγόμενά της και τον Zverev να συνεχίζει να τα αμφισβητεί, μέσω της έφεσης που άσκησε.

Ο κύριος συνήγορος υπεράσπισης του διάσημου τενίστα, Alfred Dierlamm, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι οι κατηγορίες ήταν "αβάσιμες και αντιφατικές" και ότι είχε στη διάθεσή του στοιχεία από αυτόπτεις μάρτυρες και μηνύματα συνομιλιών τους, τα οποία θα έδιναν "μια πιο αντικειμενική εικόνα των γεγονότων".

Η δίκη αναβλήθηκε σήμερα, μετά από αίτημα της νομικής ομάδας του Γερμανού να συνεχιστεί κεκλεισμένων των θυρών, με την αιτιολογία της προστασίας της κόρης των Zverev και Patea, Mayla. Αίτημα το οποίο εξετάζεται και η απόφαση του δικαστηρίου θα γίνει γνωστή τη Δευτέρα, όταν και θα συνεχιστεί η δίκη.

Η Patea παραβρέθηκε στη σημερινή συνεδρία και σύμφωνα με το δημοσίευμα της Guardian ήταν ήρεμη. Σύντομα αναμένεται και να καταθέσει. Ο Zverev δεν είναι απαραίτητο να εμφανιστεί σ' αυτό το στάδιο της δίκης και το πιθανότερο είναι να μην το κάνει. Η δίκη πάντως αναμένεται να συνεχιστεί έως και το Wimbledon και να ολοκληρωθεί λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, διοργανώσεις που σίγουρα δεν θα χάσει ο Zverev.

Σχετικά με την υπόθεση που τρέχει και το αν τον επηρεάζει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, ο Zverev είχε πει πρόσφατα: "Πιστεύω στη γερμανική δικαιοσύνη και πιστεύω στην αλήθεια. Ξέρω τι έκανα και τι δεν έκανα. Πρέπει να εμπιστευτώ τη διαδικασία και δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να χάσω (τη δίκη). Γι' αυτό μπορώ και να αγωνιστώ με ηρεμία."

Θυμίζουμε πάντως πως ο Zverev έχει κατηγορηθεί και παλιότερα για ενδοοικογενειακή βία, από μια άλλη πρώην σύντροφο, την Olya Sharypova. Τα στοιχεία ωστόσο που είχε στην κατοχή της η Sharypova δεν ήταν αρκετά για να φτάσει η υπόθεση στη δικαιοσύνη, ενώ και η ανεξάρτητη έρευνα που έγινε από την ΑΤΡ, σταμάτησε τον Ιανουάριο του 2023, λόγω ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων.

Στην περίπτωση της Patea ωστόσο τα πράγματα είναι διαφορετικά και o Zverev ήδη κρίθηκε ένοχος πρωτόδικα. Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η υπόθεση και τι αποτέλεσμα θα φέρει τελικά η έφεση του Γερμανού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots