Έκλεισε η υπόθεση κακοποίησης Zverev με συμβιβασμό

 
Έκλεισε η υπόθεση κακοποίησης Zverev με συμβιβασμό
© Corinne Dubreuil / FFT
tennisnews team Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 - 15:50

Η υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας του Alexander Zverev έκλεισε με εξωδικαστικό συμβιβασμό, στον οποίο ήρθε η πλευρά του Γερμανού τενίστα με την πρώην σύντροφό του και μητέρα του παιδιού του, Brenda Patea.

Λίγες ώρες πριν μπει στο Philippe Chatrier για τον ημιτελικό του Roland Garros με τον Casper Ruud, έγινε γνωστό πως έκλεισε η υπόθεση κακοποίησης του Alexander Zverev, η οποία δικαζόταν στο Βερολίνο αυτές τις ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός τενίστας είχε κριθεί ένοχος από το δικαστήριο τον περασμένο Οκτώβριο και του είχε επιβληθεί πρόστιμο 450.000 ευρώ, για απόπειρα στραγγαλισμού και σπρώξιμο κατά της Patea.

Ο ίδιος άσκησε έφεση και πήγε ξανά την υπόθεση στα δικαστήρια. Η δίκη ξεκίνησε στις 31 Μαΐου και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα τραβούσε σίγουρα μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σήμερα συμφωνήθηκε συμβιβασμός από τις δυο πλευρές, με αποτέλεσμα να μη συνεχιστεί η δικαστική διαμάχη. Οι νομικοί εκπρόσωποι δεν αποκάλυψαν τις λεπτομέρειες του συμβιβασμού, παραμόνο το ότι οι εντολείς τους έφτασαν σε αυτόν σκεπτόμενοι το καλύτερο του παιδιού τους. Είναι σαφές πάντως, ότι στη συμφωνία δεν υπάρχει παραδοχή ενοχής από τον Zverev.

"Αιτηθήκαμε τον συμβιβασμό γιατί η κόρη τους υπέφερε πραγματικά. Τώρα και οι δυο μπορούν να κοιτάξουν το μέλλον και να συνεχίσουν τις ζωές τους. Ολοκληρώσαμε τη συμφωνία, με την αίσθηση ότι οι άνθρωποι πρέπει να σταματούν να πετούν πράγματα ο ένας στον άλλον", ανέφερε στην Deutsche Welle η Kristin Hartmann, μια από τις δικηγόρους της Patea.

Τέλος, να σημειωθεί πως ο Zverev θα καταβάλει και το ποσό των 200.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα, μιας και εκείνος ήταν που οδήγησε την υπόθεση στα δικαστήρια αυτή τη φορά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots