ΠΣΑΤ: Αθλήτρια της χρονιάς η Σάκκαρη

 
ΠΣΑΤ: Αθλήτρια της χρονιάς η Σάκκαρη
tn team Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021 - 21:03

Η Μαρία Σάκκαρη αναδείχθηκε κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια για το 2021, μετά από την πολύ σπουδαία σεζόν που πραγματοποίησε.

Ένα από τα πρόσωπα των φετινών αθλητικών βραβείων ΠΣΑΤ ήταν η Μαρία Σάκκαρη, η οποία κέρδισε το βραβείο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς, για δεύτερη μάλιστα διαδοχική χρονιά.

Δεν ήταν έκπληξη πως η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους, μετά από την φανταστική της χρονιά. Θυμίζουμε πως προκρίθηκε σε δυο ημιτελικούς Grand Slams, στο Roland Garros και στο US Open, έγινε η πρώτη Ελληνίδα που μπήκε στο Top 10 και κατάφερε να τερματίσει τη σεζόν στο Νο.6 του κόσμου, ενώ έγινε και η πρώτη Ελληνίδα που προκρίθηκε στο WTA Finals, όπου επίσης έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

"Θα προσπαθήσω να μην συγκινηθώ. Ηταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους, μια δύσκολη περίοδος για την ανθρωπότητα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση από το να κλείνει η χρονιά με αυτόν τον τρόπο. Είναι τεράστια τιμή να κουβαλάω την Ελλάδα μαζί μου στο εξωτερικό. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά τους", είπε η Σάκκαρη, η οποία ήταν στην λαμπερή εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Δεύτερη σε ψήφους στην κατηγορία της καλύτερης αθλήτριας, ήταν η κολυμβήτρια Άννα Ντουντουνάκη, ενώ την κορυφαία τριάδα συμπληρώνει η "Χρυσή" Ολυμπιονίκης του Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη.

Κορυφαίος αθλητής της χρονιάς, για 2η διαδοχική χρονιά, αναδείχθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots