Αφήσαν τις ρακέτες και πιάσαν τα μπαστούνια

 
Αφήσαν τις ρακέτες και πιάσαν τα μπαστούνια
Αφήσαν τις ρακέτες και πιάσαν τα μπαστούνια
tennisnews team Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 - 15:14

Το Σαββατοκύριακο 17-18 Σεπτεμβρίου, διοργανώθηκε από τον Όμιλο Αντισφαιρίσεως και Αθλοπαιδιών «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» η πρώτη μιας σειράς διοργανώσεων με προσανατολισμό ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Μετά από πολλά χρόνια οι τενίστες άφησαν τις ρακέτες και τα κίτρινα μπαλάκια και φόρεσαν τα μποτάκια πεζοπορίας, εφοδιάσθηκαν με μπατόν και κατσούνες και πήραν τα βουνά.

Μια ιδέα του μέλους του Ομίλου κ. Γιώργου Δημητρίου, έγινε πραγματικότητα με μια παρέα 35 μελών που είχαν την ίδια επιθυμία για μια εκδρομή στο Φαράγγι της Σαμαριάς. Ευκαιρία για καλή παρέα, ωραίες συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων σε χαλαρή διάθεση για όλα τα θέματα της επικαιρότητας αλλά και θέματα που απασχολούν τον Ιστορικό Όμιλο.

Αναχώρηση στις 06.00 το πρωί του Σαββάτου. Το δεκαπεντάλεπτο που συνήθως ισχύει στους αγώνες τένις ως περιθώριο αναμονής στον καθυστερημένο παίκτη δεν δόθηκε στους περιπατητές. Αυστηρό πρωτόκολλο με αναχώρηση στις 06.00 ακριβώς. Δύο σύντομες στάσεις στο δρόμο σε Γεωργιούπολη και Ομαλό και στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου το τενιστικό παρεάκι από το Ξυλόσκαλο χαιρετά τον «αιώνιο άρχοντα» τον Γκίγκιλο και βουρ για την κατάκτηση του πρώτου σετ προς τον οικισμό- εντός του δρυμού- Σαμαριά. Κεράσματα, ξηροί καρποί ψιλο-ρακές νερό από τις πηγές και με ελαφρά ποναλάκια στα γαστροκνήμια και στα ισχία η καταφανώς γυμνασμένη παρέα στο δρόμο για τις «Πόρτες».

Εναλλαγή του γκρίζου με το πράσινο, μέρη που το νερό χανόταν από την κοίτη και εμφανιζόταν ως δια μαγείας πιο κάτω μέχρι να ξαναχαθεί μέσα στις πέτρες. Η μοναδικότητα της κρητικής φύσης βρίσκει σε αυτόν εδώ τον ονειρικό τόπο την τέλεια έκφραση της. Το τραγούδησε αριστουργηματικά ο αξέχαστος Θανάσης Σκορδαλός:

Της Σαμαριάς το πέρασμα
και τ’ Ομαλού τα μέρη,
αυτά τα μέρη όποιος δε δει
δεν ξέρει ίντα γυρεύει

Οι πρώτοι βγήκαν στις 14.30 και οι τελευταίοι στις 17.30 . Αποθεραπεία στο Λιβυκό, δείπνο και διανυκτέρευση στην Αγιά Ρούμελη εν μέσω τσιγαριαστού, ξυνομυζήθρας, οινοποσίας και χορευτικών ανησυχιών με τενιστικές προεκτάσεις αλλά και αποχρώσεις από beach volley.

Ξύπνημα και πρωινό με ερωτήσεις, εσύ πονάς, που πονάς, περίμενα να μην μπορώ να πατήσω και κάτι τέτοια, βγήκαν όλες οι κατά καιρούς απώλειες στον αφρό. Ελεύθερο πρόγραμμα με υδροθεραπεία, ψιλοανησυχία για το μεσημεριανό μπουρίνι που όλοι είχαν ενημερωθεί ότι έρχεται στις 13.00 ακριβώς, με μικρές αποδράσεις στην παραλία μπροστά στο χωριό, σε Άγιο Παύλο, Λουτρό, αναχώρηση από την Αγιά Ρουμέλη στις 17.30 χαιρετίσματα από το πλοίο στα «Μάρμαρα», το Λουτρό, το φαράγγι Αράδαινας , τον Φοίνικα τον Λύκο και τον Ίλιγκα.

Επιστροφή με μικρή στάση στα Ρεθυμνιώτικα με ανταλλαγή «απόψεων» στην διαδρομή.

Αυτός ο όμιλος έχει δύναμη. Εχει μια ισχυρή κοινότητα, με τις διαφορές της, τις ανησυχίες της, αλλά με μια βεβαιότητα. Ότι αντλεί δύναμη από τα μέλη της και μπορεί να κάνει πράξη την δέσμευση που προκύπτει από το δεύτερο εδάφιο του σκοπού στο καταστατικό της.

«…β) Σκοπός επίσης του σωματείου (σ.σ. του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑΑ») είναι η δημιουργία πολιτιστικής, μορφωτικής και πνευματικής κινήσεως για τους αθλουμένους, τα μέλη του Σωματείου και το κοινό της πόλεως του Ηρακλείου γενικότερα, ή η ενεργός συμμετοχή σε τέτοια προσπάθεια …»

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots