Πρωταθλήτριες στο διπλό Παναγιωτίδου και Βολονάκη

 
Πρωταθλήτριες στο διπλό Παναγιωτίδου και Βολονάκη
tn team Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024 - 15:19

Η Λυδία Παναγιωτίδου και η Κωνσταντίνα Βολονάκη κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό του "Ηράκλειο" Ο.Α.Α., ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα ελληνικά χρώματα το διεθνές τουρνουά της Tennis Europe στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στον τελικό του διπλού κοριτσιών, που ολοκλήρωσε σήμερα το μεσημέρι το τουρνουά στα γήπεδα του ομίλου "Ηράκλειο" Ο.Α.Α., η Παναγιωτίδου και η Βολονάκη, Νο.1 στο ταμπλό, επικράτησαν της Ισραηλινής Ofir Manhard και της Ρωσίδας Alexandra Volobueva, Νο.4 στο ταμπλό, με 6-2, 6-2.

Έκαναν πολύ καλό τουρνουά και δεν έχασαν σετ στην πορεία τους μέχρι τον τίτλο οι δυο Ελληνίδες. Στον 2ο γύρο, όπου προκρίθηκαν με bye, είχαν κερδίσει τη Γαλλίδα Nastia Bourgeat και τη Βουλγάρα Melanie Stoichkova με 7-5, 6-0, στα προημιτελικά πέρασαν με walkover την Αντωνία Αναστασίαν Παπαγαπητού και την Ισραηλινή Lior Javetz, ενώ στα ημιτελικά επικράτησαν των Ρωσίδων Arina Atabaeva και Ekaterina Dotsenko με 6-3, 7-6 (4).

Και για τις δυο ήταν ο 1ος τίτλος σε τουρνουά της Tennis Europe για φέτος, με την Παναγιωτίδου να φτάνει συνολικά τους 19 τίτλους στην καριέρα της σε Tennis Europe τουρνουά σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (13 στα διπλά, 6 στα μονά) και τη Βολονάκη τους 7 (4 στα διπλά, 3 στα μονά).

Θυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα, η Παναγιωτίδου έπαιξε και στον τελικό του μονού, όπου κατέλαβε τη 2η θέση καθώς ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την Dotsenko με 3-6, 7-6 (2), 6-4.

Στα αγόρια, ο Ραφαήλ Παγώνης κέρδισε τον τίτλο στο μονό, επικρατώντας στον τελικό του Βούλγαρου Georgi Georgiev με 6-3, 7-5, ενώ στο διπλό ήταν φιναλίστ μαζί με τον Θάνο Χαιρόπουλο, γνωρίζοντας την ήττα στον τελικό από τους Ιταλούς Arcangeli και Campana με 6-3, 6-3.


Λυδία Παναγιωτίδου, Κωνσταντίνα Βολονάκη, Ραφαήλ Παγώνης και Θάνος Χαιρόπουλος

Όλα τα τελικά αποτελέσματα και φωτογραφίες του τουρνουά εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots