Πρωταθλήτριες στην Αρχαία Ολυμπία Παναγιωτίδου και Ζήνα

 
Πρωταθλήτριες στην Αρχαία Ολυμπία Παναγιωτίδου και Ζήνα
© tennisnews.gr
tn team Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 - 22:08

Η Λυδία Παναγιωτίδου και η Χαρά Ζήνα αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η Παναγιωτίδου και η Ζήνα, Νο.1 στο ταμπλό του διπλού, κέρδισαν τις Νο.2 του ταμπλό, τη Ρουμάνα Eva Ioana Cercel και την Κωνσταντίνα Βολονάκη, με 6-3, 6-4, στον σημερινό τελικό.

Αναδείχθηκαν έτσι πρωταθλήτριες στο Ancient Olympia U14, του τουρνουά της 3ης κατηγορίας στα 14άρια της Tennis Europe, που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Δεν έχασαν σετ όλη την εβδομάδα οι Παναγιωτίδου και Ζήνα, που πέρασαν με bye στα προημιτελικά κι έπειτα με walkover εις βάρος των Μυρτούς Μπόρση και Δήμητρας Κάλλιστρου. Στα ημιτελικά είχαν κερδίσει τις Eva Panchenko και Βασιλική Τσαντίλη, με 6-3, 6-1.

Για την Παναγιωτίδου, αθλήτρια του Ο.Α. Θεσσαλονίκης και Νο.1 στη χώρα μας στα 14άρια (και Νο.3 στα 16άρια), αυτός ήταν ο 5ος τίτλος της για φέτος σε μονά και διπλά, 6ος στα 14άρια (5 στα διπλά, 1 στα μονά) και 23ος συνολικά σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (16 στα διπλά, 7 στα μονά).

Για τη Ζήνα, αθλήτρια του Α.Σ. Άλφα Άθληση και Νο.3 στην Ελλάδα στα 14άρια, αυτός ήταν ο 1ος τίτλος σε διοργάνωση της Tennis Europe, στην 4η παρουσία της σε έναν τελικό.

Σήμερα έγινε και ο τελικός του διπλού αγοριών, όπου κατέκτησαν τον τίτλο οι Κωνσταντίνος Δημητρίου Ζωτός και ο Θάνος Χαιρόπουλος.

Αύριο θα ολοκληρωθούν τα μονά, με την Παναγιωτίδου να διεκδικεί το "double", αφού θα παίξει στον τελικό με τη Βολονάκη. Στον τελικό των αγοριών θα αναμετρηθούν οι Αλέξανδρος Αυγέρης και Κοσμάς Δράκος.

Όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots