"Ηράκλειο" ΟΑΑ: Δρομολογήθηκε η μετακίνηση των γηπέδων

 
"Ηράκλειο" ΟΑΑ: Δρομολογήθηκε η μετακίνηση των γηπέδων
tn team Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2022 - 10:49

Δρομολογήθηκε η προσωρινή μετατόπιση των γηπέδων του τένις του «Ηράκλειο» ΟΑΑ τα οποία βρίσκονται σε επαφή με το Τείχος στην οδό Δουκός Μποφώρ και η προσωρινή μετεγκατάσταση τους σε ικανοποιητική απόσταση στην εξωτερική πλευρά της τάφρου, νοτιοανατολικά της Λεωφόρου Ικάρου, προκειμένου να προχωρήσει το σπουδαίο και μεγάλο έργο της ανάπλασης των Τειχών.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Αναστασάκη, τον Πρόεδρο του ΟΑΑ «Ηράκλειο», Μιχάλη Δελάκη και μέλη της διοίκησης του Ομίλου και τους ενημέρωσε για το Έργο, προϋπολογισμού 700.000€, ο οποίος καλύπτεται από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ηρακλείου.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε πως "είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε τα ξακουστά Τείχη της πόλης μας, χωρίς όμως να διαταράξουμε την πλούσια αθλητική δραστηριότητα του Ομίλου Αντισφαιρίσεως και Αθλοπαιδιών «Ηράκλειο», δίνοντας παράλληλα λειτουργικές λύσεις στη χρήση της αθλητικής εγκατάστασης.

Από κοινού δημιουργούμε τις βάσεις για την ανάδειξη και αξιοποίηση κάθε αθλητικής εγκατάστασης, στηρίζοντας πάντα τα αθλητικά σωματεία του τόπου μας".

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός προβλέπει την απομάκρυνση των τεσσάρων γηπέδων αντισφαίρισης τα οποία βρίσκονται σε επαφή με το Τείχος και την προσωρινή μετεγκατάσταση τους σε ικανοποιητική απόσταση στην εξωτερική πλευρά της τάφρου, νοτιοανατολικά της Λεωφόρου Ικάρου.

Η μετακίνηση αυτή είναι απαραίτητη για να μπορέσει να εκτελεστεί το έργο «Στερέωση και αποκατάσταση του ευθύγραμμου τμήματος Μπέμπο – Αγίου Φραγκίσκου και Ορεκιόνε (Οδός Δ. Μποφόρ)».

Οι αθλητικές εργασίες θα αφορούν στην ανακατασκευή των γηπέδων τένις με τις αντίστοιχες προδιαγραφές περίφραξης από ελαφριά κατασκευή.

Επιπλέον, περιλαμβάνονται η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και η τοποθέτηση λυόμενου οικίσκου αποδυτηρίων, σε κατάλληλη θέση στην εξωτερική πλευρά της τάφρου, για τις λειτουργικές ανάγκες των χώρων άθλησης.

"Είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε τα ξακουστά Τείχη της πόλης μας, χωρίς όμως να διαταράξουμε την πλούσια αθλητική δραστηριότητα του Ομίλου Αντισφαιρίσεως και Αθλοπαιδιών «Ηράκλειο», δίνοντας παράλληλα λειτουργικές λύσεις στη χρήση της αθλητικής εγκατάστασης.

Από κοινού δημιουργούμε τις βάσεις για την ανάδειξη και αξιοποίηση κάθε αθλητικής εγκατάστασης, στηρίζοντας πάντα τα αθλητικά σωματεία του τόπου μας" αναφέρει ο κ.Αυγενάκης.

Πηγή: ekriti.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots