ITF Ηράκλειο: 4 Ελληνίδες στα προημιτελικά

 
ITF Ηράκλειο: 4 Ελληνίδες στα προημιτελικά
tn team Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 - 18:04

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η Μιχαέλα Λάκη, η Ελένη Χριστοφή και η Έλενα Κοροκοζίδη προκρίθηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ οι Σακελλαρίδη και Κοροκοζίδη μπήκαν και στα ημιτελικά του διπλού.

Η Σακελλαρίδη, η οποία βρίσκεται στο Νο.1 του ταμπλό, επικράτησε με 6-0, 6-3 της Ελένης Μτσεντλίτζε σε 67 λεπτά και έκανε το 2 στα 2 στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων της ITF, για να μπει στην τελική 8άδα.

Μόνο 28 λεπτά έμεινε στο court η Μιχαέλα Λάκη, η οποία κέρδισε το 1ο σετ από τη Δήμητρα Παύλου με 6-1, όταν η Παύλου εγκατέλειψε λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού.

Ένα άψογο παιχνίδι πραγματοποίησε η Ελένη Χριστοφή, η οποία κέρδισε σε λιγότερο από μια ώρα την Ιταλίδα qualifier, Lara Pfeifer, με 6-0, 6-1.

Στα προημιτελικά προκρίθηκε και η Έλενα Κοροκοζίδη, που επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε μετά από 2 ώρες μάχης την Ισπανίδα Carmen Lopez Martinez, που ξεκίνησε από τα προκριματικά, με 3-6, 7-5, 6-0.

Στο διπλό, στα ημιτελικά μπήκαν η Σακελλαρίδη και η Κοροκοζίδη. Η Σακελλαρίδη και η Ρουμάνα Simona Ogescu, Νο.1 στο ταμπλό, επικράτησαν των Ιταλίδων Federica Arcidiacono και Sofia Rocchetti με 6-2, 6-4.

Η Κοροκοζίδη και η Λετονή Margarita Ignatjeva έβγαλαν εκτός τη Ρουμάνα Ilinca Dalina Amariei και την Κροάτισσα Lucija Ciric Bagaric, Νο.2 στο ταμπλό, τις οποίες κέρδισαν με 6-2, 0-6, 10-6.

Στο τουρνουά των ανδρών, αγωνίστηκε για τον 2ο γύρο του μονού ο Αλέξανδρος Σκορίλας, που ηττήθηκε μετά από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι από τον Πολωνό Martyn Pawelski, με 7-5, 6-4.

Αύριο η Σακελλαρίδη θα αντιμετωπίσει την Κοροκοζίδη στον έναν προημιτελικό, ενώ η Χριστοφή θα αντιμετωπίσει την Ciric Bagaric και η Λάκη θα παίξει με τη Ρωσίδα Anna Ukolova, Νο.4 στο ταμπλό.

Για το διπλό, η Σακελλαρίδη και η Ogescu θα αντιμετωπίσουν τις Ιταλίδες Martina Colmegna και Martina Spigarelli, Νο.3 στο ταμπλό, ενώ οι Κοροκοζίδη και Ignatjeva θα αντιμετωπίσουν τις Νο.4 στο ταμπλό, Agustina Chlpac και Beatris Spasova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots