Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ξυλάς (vid)

 
Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ξυλάς (vid)
© tennisnews.gr
tn team Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023 - 20:56

Ο Γιάννης Ξυλάς επέστρεψε από σετ πίσω, κέρδισε τον Αριστοτέλη Θάνο στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και τον "εκθρόνισε", για να γίνει ο νέος πρωταθλητής Ανδρών στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Ξυλάς κέρδισε τον Αριστοτέλη Θάνο με 2-6, 6-2, 6-0 στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών και έγινε ο νέος πρωταθλητής Ελλάδας.

Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που πλησίασε τις 2,5 ώρες σε διάρκεια, με τις κερκίδες στο κεντρικό γήπεδο του Ο.Α. Αθηνών να είναι κατάμεστες από εκατοντάδες φίλους του τένις καθόλη τη διάρκεια του.

Ο Θάνος, πρωταθλητής τα 3 τελευταία χρόνια στο θεσμό (2020, 2021, 2022) και έχοντας κερδίσει τον σημερινό του αντίπαλο στα 2 τελευταία, ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και κέρδισε 5 games στην σειρά για να το κατακτήσει με 6-2.

Το 2ο σετ ξεκίνησε με 4 συνεχόμενα break, 2 για κάθε παίκτη, με τον Ξυλά να κυριαρχεί από εκείνο το σημείο και έπειτα, κερδίζοντας τα 10 επόμενα games για να φτάσει με εμφατικό τρόπο στη μεγάλη ανατροπή.

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος για τον Ξυλά, που τα δύο προηγούμενα χρόνια (2021, 2022) είχε φτάσει στην πηγή χωρίς να πιει νερό, συναντώντας το εμπόδιο του Θάνου. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots