Όλα έτοιμα για το ITF Ioannina Cup 2023! (vid)

 
Όλα έτοιμα για το ITF Ioannina Cup 2023! (vid)
tennisnews team Σάββατο, 01 Ιουλίου 2023 - 8:56

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εκκίνηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος ITF IOANNINA CUP το οποίο για ακόμη μια χρονιά διοργανώνεται και πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων (ΟΑΙ), στο Γιαννιώτικο Σαλόνι, με τους αγώνες να ξεκινούν στις 2 Ιουλίου και να ολοκληρώνονται στις 9 Ιουλίου, με τις εγκαταστάσεις να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους αθλητές.

Η διοίκηση του Ομίλου Αντισφαίρισης και όλα τα μέλη θα υποδεχτούν δεκάδες αθλητές και αθλήτριες από πολλές χώρες του κόσμου που θα αγωνιστούν για να ανεβάσουν την βαθμολογία τους στην παγκόσμια κατάταξη. 
 

Τένις: Ξεκινάει το παγκόσμιο πρωτάθλημα ITF στα Ιωάννινα
«Όφελος για την πόλη τέτοιες διοργανώσεις»

Την Πέμπτη το πρωί, δόθηκε η συνέντευξη Τύπου ενόψει των αγώνων, με τον Δήμαρχος Ιωαννίνων, Δημήτρη Παπαγεωργίου να καλωσορίζει την παγκόσμια διοργάνωση που για ακόμη μια φορά αναμένεται να φέρει στα Γιάννενα δεκάδες αθλητές και αθλήτριες καθώς και τους συνοδούς.
«Είναι σημαντική η διοργάνωση τόσο για το ίδιο το άθλημα και τον Όμιλο, όσο και για την πόλη καθώς εδώ θα βρεθούν για δέκα ημέρες αθλητές και συνοδοί. Ο Δήμος Ιωαννιτών είναι αρωγός αυτών των προσπαθειών καθώς μόνο οφέλη έχουν και μόνο οφέλη προσδοκούμε. Εμείς, από την πλευρά μας στηρίζουμε και θα είμαστε πάντα σταθερά προσανατολισμένοι στην στήριξη και την προσέλκυση τέτοιων μεγάλων διοργανώσεων», είπε καλώντας το γιαννιώτικο κοινό να παρακολουθήσει τους αγώνες. 
 
Επίσης, ο κ. Παπαγεωργίου ανέδειξε την σημασία του πάρκου και επεσήμανε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα στον εμβληματικό χώρο, έργα ανάπλασης όλου του χώρου που στόχο έχουν να αποδώσουν ξανά στους Γιαννιώτες ένα πάρκο «κόσμημα» για την ευρύτερη περιοχή. 
 
Ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης με τη σειρά του ανέδειξε την αξία και την σημασία τέτοιων μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων που προσελκύουν πλήθος κόσμου. «Είναι σημαντικό για την περιοχή μας. Θα βρεθούν εδώ, έλληνες και ξένοι αθλητές και θα μείνουν στην πόλη αρκετές ημέρες. Από αυτές τις διοργανώσεις έχουμε να προσδοκούμε μόνο θετικά», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου στηρίζει ενεργά την διοργάνωση. 
 
Κάλεσμα στο κοινό και ευχαριστίες
Ο πρόεδρος του Ομίλου Λάζαρος Γιώτης μίλησε για την διοργάνωση που πλέον είναι θεσμός για τον ΟΑΙ. «Είναι για εμάς μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις. Έρχονται οι καλύτεροι αθλητές αυτών των ηλικιών. Καλούμε τον κόσμο να έρθει και να παρακολουθήσει παιχνίδια αγοριών και κοριτσιών», ανέφερε ο κ. Γιώτης που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου για την ενεργή στήριξη. 
 
Τέλος, η διευθύντρια των αγώνων Χρύσα Στεφοπούλου εξήγησε ότι στους αγώνες συμμετέχουν αθλητές 14 εως 18 ετών που θέλουν να αποκτήσουν βαθμούς για την ένταξή τους στην επαγγελματική κατάταξη. «Ευχόμαστε στους αθλητές και τις αθλήτριες καλή επιτυχία στους αγώνες και καλούμε τον κόσμο να τους παρακολουθήσει. Οι αγώνες ξεκινούν καθημερινά στις 9 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 9 το βράδυ», είπε και ευχαρίστησε με τη σειρά της τους φορείς και τους χορηγούς που στηρίζουν την διοργάνωση.

 May be an image of 1 person, playing tennis and text that says 'ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ME ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ & ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ JUNIORS U18 napKo ΠΥΡΣΙΝΕΛΛΑ (Γιαννιώτικο Σαλόνι) ΩΡΕΣ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΟΗΜΕΡΙΝΑ: 9.00 π.μ. έως 9.00 μ.μ. O.A.I. ITF IOANNINA CUP 2-9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 ITF ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ tennisnews.gr :S2000 EPIRUS PALACE ﹒ physio sports laboratories HOTEL ALEXIOS Anastasios ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ZO ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΔΩΔΩΝΗ Η γεύση του καλού. euroLine ΜΠΑΚΟΛΙΑΣ HERBALIFE Byzantio Hotel'

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots