Φιναλίστ ο Μεσσής στα Γιάννενα

 
Ανδρέας Μεσσής
Ανδρέας Μεσσής © tennisnews.gr
tn team Κυριακή, 09 Ιουλίου 2023 - 14:45

Ο Ανδρέας Μεσσής βρέθηκε ένα σετ μακριά από τον τίτλο στο διεθνές 60άρι U18 τουρνουά των Ιωαννίνων, αλλά ηττήθηκε από τον Ιταλό Vito Antonio Darderi και πήρε τη 2η θέση.

Με τη 2η θέση ολοκληρώθηκε η φανταστική εβδομάδα του Ανδρέα Μεσσή στα Γιάννενα, με τον μόλις 15χρονο Έλληνα αθλητή, Νο.3 στη χώρα μας στα 18άρια και Νο.861 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, να γνωρίζει την ήττα στον σημερινό τελικό του Ioannina Cup από τον Ιταλό Darderi, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.628 στον κόσμο στα juniors, με 2-6, 6-2, 6-2.

Πήγαινε για τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του ο Μεσσής, ο οποίος έχει κερδίσει άλλο ένα τουρνουά στο ITF Tour σε διοργάνωση της κατηγορίας J30.

Αν και προηγήθηκε με σετ, "λύγισε" στα δυο επόμενα από τον Ιταλό, που έδινε τον 4ο αγώνα του στην εβδομάδα και κανένας από τους 3 προηγούμενους δεν είχε 3ο σετ.

Για τον Μεσσή αυτός ήταν ο 5ος αγώνας στην εβδομάδα και τις δυο προηγούμενες μέρες χρειάστηκε να κερδίσει δύσκολες μάχες, ενώ ούτε και στους πρώτους γύρους είχε εύκολες αποστολές.

Πιο συγκεκριμένα, απέκλεισε στον 1ο γύρο τον Βούλγαρο Dobromir Manoloff με 7-6 (7), 6-4, ενώ στον 2ο γύρο κέρδισε τον Οδυσσέα Γελαδάρη με 6-3, 6-3. Στα προημιτελικά επικράτησε του Ρουμάνου Constantin Radu με 0-6, 7-6 (1), 6-2, ενώ στα ημιτελικά κέρδισε τον Βούλγαρο Roben Gavani (Νο.574 στον κόσμο στα 18άρια) με 2-6, 7-5, 6-3.

Με τον τελικό του μονού αγοριών ολοκληρώθηκε επιτυχώς και το φετινό Ioannina Cup, στα χωμάτινα γήπεδα του Ο.Α. Ιωαννίνων, στο πάρκο Πυρσινέλλα. Νωρίτερα έγινε ο τελικός του μονού κοριτσιών, όπου η Σέρβα Masa Jankovic κέρδισε την Ελβετίδα Francesca Saroli με 6-1, 6-1.

Χθες ολοκληρώθηκαν τα διπλά, με τους Βλαντιμίρ Χόλμπαν και Ανδρέα Πολυχρονόπουλο να κατακτούν τον τίτλο στα αγόρια, κερδίζοντας στον τελικό τους Χρήστο Γκλαβά και Σταύρο Μαστρογαμβράκη με 2-6, 6-4, 11-9.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και φωτογραφίες του Ioannina Cup

Ολόκληροι οι αγώνες των τελικών μονών:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots