Στον τελικό ο Μεσσής, νικητές στο διπλό Χόλμπαν και Πολυχρονόπουλος

 
Ανδρέας Μεσσής
Ανδρέας Μεσσής © tennisnews.gr
tn team Σάββατο, 08 Ιουλίου 2023 - 16:35

Ο Ανδρέας Μεσσής πραγματοποίησε μια ακόμα μεγάλη ανατροπή και μια μεγάλη νίκη, για να μπει στον τελικό της διεθνούς διοργάνωσης της ITF στα Γιάννενα. Στο διπλό, πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Βλαντιμίρ Χόλμπαν και Ανδρέας Πολυχρονόπουλος.

Μετά από έναν συναρπαστικό ημιτελικό, ο Ανδρέας Μεσσής επικράτησε του Βούλγαρου Roben Gavani με 2-6, 7-5, 6-3 και πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του Ioannina Cup, στον όμιλο των Ιωαννίνων στο πάρκο Πυρσινέλλα.

Ο 15χρονος Έλληνας τενίστας του Ο.Α. Φοίβος Λάρισας, Νο.3 στην Ελλάδα στα 18άρια και Νο.861 στην παγκόσμια κατάταξη, βρέθηκε για 2η μέρα στη σειρά πίσω με σετ και κοντά στον αποκλεισμό, αφού χθες είχε κερδίσει τον Ρουμάνο Constantin Radu με 0-6, 7-6 (1), 6-2.

Με τη 2η συνεχόμενη ανατροπή του και την 4η νίκη του στο τουρνουά, η οποία ήρθε μάλιστα κόντρα στο Νο.2 του ταμπλό και Νο.574 στον κόσμο στα juniors, μπήκε στον τελικό της J60 διοργάνωσης της ITF και αύριο θα διεκδικήσει τον σημαντικότερο τίτλο του, 2ο συνολικά στα μονά ITF διοργάνωσης, κόντρα στον Ιταλό Vito Antonio Darderi, Νο.5 στο ταμπλό.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν και τα διπλά στα Γιάννενα, με τους Βλαντιμίρ Χόλμπαν και Ανδρέα Πολυχρονόπουλο να κερδίζουν στον τίτλο στα αγόρια, επικρατώντας σε έναν πολύ κλειστό τελικό των Χρήστου Γκλαβά και Σταύρου Μαστρογαμβράκη με 2-6, 6-4, 11-9.

Στα κορίτσια νικήτριες αναδείχθηκαν η Σέρβα Masa Jankovic και η Ουκρανή Polina Kuznietsova, που κέρδισαν στον τελικό την Κύπρια Νίνα Ανδρονίκου και τη Λετονή Kamilla Cernousova με 6-1, 6-7 (4), 10-6.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του Ioannina Cup και φωτογραφικό υλικό στην ειδική μας σελίδα

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots