Ioannina Cup: Μεγάλη ανατροπή και 4άδα ο Μεσσής

 
Ο Ανδρέας Μεσσής
Ο Ανδρέας Μεσσής © tennisnews.gr
tn team Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2023 - 16:10

Ο Ανδρέας Μεσσής βρέθηκε κοντά στην ήττα στα δυο σετ στην αναμέτρησή του με τον Ρουμάνο Constantin Radu, Νο.3 στο ταμπλό του Ioannina Cup, βρήκε όμως τον τρόπο να γυρίσει το ματς και μπήκε στην ημιτελική φάση του διεθνούς τουρνουά της ITF που φιλοξενείται στον όμιλο των Ιωαννίνων. Εκτός 4άδας έμεινε ο Χρήστος Γκλαβάς.

Παρότι έχασε το 1ο σετ με 6-0 και βρέθηκε κοντά στον αποκλεισμό και την ήττα με 2-0 σετ, ο Μεσσής κατόρθωσε να γυρίσει το παιχνίδι απέναντι στον Ρουμάνο Radu, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.612 στην παγκόσμια κατάταξη κάτω των 18 ετών, του οποίου επικράτησε με 0-6, 7-6 (1), 6-2.

Ο 15χρονος αθλητής του Ο.Α. Φοίβος Λάρισας, Νο.3 στην Ελλάδα στα 18άρια και Νο.861 στον κόσμο, πανηγύρισε την 3η διαδοχική νίκη του στα γήπεδα του Ο.Α. Ιωαννίνων στο πάρκο Πυρσινέλλα και χρειάζεται δυο ακόμη για να φτάσει στον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του και 2ο συνολικά σε ITF διοργάνωση.

Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Βούλγαρο Roben Gavani, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.574 στον κόσμο στα juniors, που νίκησε τον Μαυροβούνιο Balsa Djokovic με 1-6, 6-0, 6-2.

Στον άλλον ημιτελικό θα βρίσκονται ο Αυστριακός Thilo Behrmann και ο Ιταλός Vito Antonio Darderi, Νο.4 και Νο.5 στο ταμπλό αντίστοιχα. Ο Darderi κέρδισε σήμερα για τα προημιτελικά τον κορυφαίο του ταμπλό και Νο.2 στην Ελλάδα στα 18άρια, Χρήστο Γκλαβά, με 6-2, 6-0.

Στα κορίτσια, η μόλις 14χρονη Νίνα Ανδρονίκου από την Κύπρο απέκλεισε την κατά 3 χρόνια μεγαλύτερή της, Αμερικανίδα Mia Garber, Νο.4 στο ταμπλό, με 6-2, 1-6, 6-2, για να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Ελβετίδα Frencesca Saroli, Νο.5 στο ταμπλό.

Στα διπλά, ελληνική υπόθεση θα είναι ο τελικός των αγοριών, αφού τον τίτλο θα διεκδικήσουν δυο ελληνικά ζευγάρια. Οι Γκλαβάς και Σταύρος Μαστρογαμβράκης κέρδισαν στον έναν ημιτελικό τους Ιταλούς Alex Guidi και Riccardo Pasi με 6-2, 7-6 (6) και θα αντιμετωπίσουν στον τελικό τους Χόλμπαν και Ανδρέα Πολυχρονόπουλο, που κέρδισαν στον άλλον ημιτελικό τον Gavani και τον Amar Huseinovic με 6-4, 2-6, 10-8.

Στα κορίτσια, στον τελικό πέρασε η Ανδρονίκου, που μαζί με τη Λετονή Kamilla Cernousova κέρδισαν τις Αλεξάνδρα Μάγια και Νικολίνα Παρετζόγλου με 6-0, 6-1. Στον τελικό θα αντιμετωπίσουν τις Masa Jankovic και Polina Kuznietsova, που απέκλεισαν στον άλλον ημιτελικό τις Ελένη Χατζηαβραάμ και Francesca Saroli με 6-4, 6-4.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του Ioannina Cup και φωτογραφικό υλικό εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots