4 προκρίσεις την 1η μέρα του Ioannina Cup

 
4 προκρίσεις την 1η μέρα του Ioannina Cup
4 προκρίσεις την 1η μέρα του Ioannina Cup
tennisnews team Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 - 22:02

Με 4 ελληνικές προκρίσεις ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του κυρίως ταμπλό του Ioannina Cup, της νέας διοργάνωσης των Ιωαννίνων που ανήκει στην Grade 5 κατηγορία της ITF. Στον 2ο γύρο των μονών προκρίθηκαν οι Αλέξανδρος Σκορίλας, Χρήστος Αντωνόπουλος, Βασιλική Σταματογιαννοπούλου και Βάσια Καρβούνη.

Με 4 ελληνικές νίκες συνδυάστηκε η πρώτη μέρα του Ioannina Cup. Ο κορυφαίος του ταμπλό των αγοριών, Αλέξανδρος Σκορίλας, έχασε μόνο 6 games από τον Σκοπιανό Stojan Stojanovski, του οποίου επιβλήθηκε με 6-4, 6-2. Ο 16χρονος Έλληνας τενίστας, Νο. 279 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, θα περιμένει την αναμέτρηση του Moritz Thiem (αδερφού του Dominic), με τον Matteo Contarino. 

Στους "16" καλύτερους του μονού αγοριών προκρίθηκε και ο Χρήστος Αντωνόπουλος, ο οποίος είναι στο Νο. 2 του ταμπλό και πιθανός αντίπαλος του Σκορίλα στον τελικό. Ο 17χρονος αθλητής μας επιβλήθηκε του Αυστραλού Joshua Spaull με 6-4, 6-3 και θα περιμένει την αναμέτρηση του Ιταλού Andrea Pecorella με τον Αυστριακό Luka Mrsic, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Μια τεράστια μάχη για τον 1ο γύρο του μονού αγοριών έδωσε ο Νικήτας Νιάρχος, ο οποίος προηγήθηκε με σετ και διεκδικούσε μέχρι το τέλος την πρόκριση, ηττήθηκε όμως σε ένα συγκλονιστικό ματς από τον Σέρβο Pavle Drobnjakovic, με 4-6, 6-1, 7-6 (7).

Μπροστά με σετ ήταν και ο Αϊτόρ Ζερδίλας, ο οποίος επίσης "λύγισε" στα τρία σετ, από τον Ρουμάνο Ioan Luca Vidan, με 5-7, 6-3, 6-3. Ο Στάθης Τσιρανίδης ηττήθηκε από τον Ιταλό Nicolo Crespi με 6-4, 6-4, ενώ ο Βασίλης Βαρδάκης γνώρισε την ήττα από έναν άλλον Ιταλό, τον Guido Marson, με 6-2, 6-3.

Δύο Ελληνίδες προκρίθηκαν στον 2ο γύρο του μονού κοριτσιών. Η κορυφαία του ταμπλό, Βάσια Καρβούνη, επιβλήθηκε της Ισπανίδας Laura Lopez Giese με 6-1, 6-2 και θα αντιμετωπίσει τη Milica Vujovic από τη Σερβία, για μια θέση στα προημιτελικά.

Μετά από μια σκληρή μάχη και δύο κλειστά tie-break, η Βασιλική Σταματογιαννοπούλου κατάφερε να επικρατήσει της Ρουμάνας Maria Alexandra Giura, με 7-6 (5), 7-6 (6). Στον 2ο γύρο, η Βασιλική θα αντιμετωπίσει την Γαλλίδα Karine Marion Job, Nο. 7 στο ταμπλό. 

Για τον 1ο γύρο των κοριτσιών αγωνίστηκαν σήμερα άλλες 4 Ελληνίδες αθλήτριες. Η Μάγδα Αδαλόγλου γνώρισε την ήττα από τη Σέρβα Aleksandra Stankovic, με 6-4, 6-1, ενώ η Ναταλία Νικολοπούλου ηττήθηκε από την επίσης Ιταλίδα Chiara Giaquinta, με 6-1, 6-2.

Η Θεοδώρα Σολδάτου ηττήθηκε από τη Γαλλίδα Rania Azziz με 6-3, 6-3, η Βαρβάρα Γρίβα αποκλείστηκε από τη Ρωσίδα Sofiya Sokolova, Νο. 4 στο ταμπλό, με 6-2, 7-5, και τέλος, η Θέμις Χάλιου από την Κύπρο ηττήθηκε έπειτα από ένα πολύ κλειστό ματς με τη Νορβηγίδα Helene Heiberg, με 6-7 (2), 7-6 (4), 7-5.

Αύριο θα ολοκληρωθεί ο 1ος γύρος των μονών σε αγόρια και κορίτσια, με τις παρουσίες των Φάνη Κοντόπουλου, Χάρη Σημαιοφορίδη, Γαλάτειας Μεσοχωρίτη, Νικολέτας Αντωνίου Καραδεμήτρου και Αθανασίας Τσέλου. Επίσης την Τρίτη θα αρχίσουν τα τουρνουά των διπλών, με αρκετές ελληνικές συμμετοχές και εκεί.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots