Ιωάννινα: Στον 2ο γύρο Παύλου, Μητσάκος και Λαζαρίδου

 
Δήμητρα Παύλου
Δήμητρα Παύλου Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 - 21:58

Στη φάση των "16" του διεθνούς τουρνουά της ITF που φιλοξενείται στα Ιωάννινα προκρίθηκαν σήμερα η Δήμητρα Παύλου, ο Θοδωρής Μητσάκος και η Ελένη Λαζαρίδου. Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της ημέρας και το αυριανό πρόγραμμα.

Η Δήμητρα Παύλου, η οποία προέρχεται από την κατάκτηση του τουρνουά της ITF της Κέρκυρας, είχε ένα εύκολο πρωινό σήμερα στα γήπεδα του Ο.Α. Ιωαννίνων και επιβλήθηκε της Αμερικανίδας Olivia Smith, με 6-0, 6-1.

Την ίδια ώρα περίπου, ο Θοδωρής Μητσάκος κέρδισε τον Φινλανδό Milos Vujasinovic με 6-1, 7-5. Η Παύλου και ο Μητσάκος βρίσκονται στο Νο.1 του ταμπλό στα μονά κοριτσιών και αγοριών αντίστοιχα.

Στις "16" καλύτερες του ταμπλό κοριτσιών προκρίθηκε και η Ελένη Λαζαρίδου, που κέρδισε έπειτα από ένα πολύ κλειστό ματς την Καναδή Nawal Youssef, με 6-4, 6-7 (5), 6-4.

Η Δέσποινα Μαστροδήμα ηττήθηκε από την Ρωσίδα Dana Charintceva με 6-3, 6-3, ενώ η Νικολέτα Παρετζόγλου δεν μπόρεσε να προσπεράσει το εμπόδιο της Ισπανίδας Berta Passola, από την οποία ηττήθηκε με 6-2, 6-2. Η Ουρανία Σφριντζέρη γνώρισε την ήττα από τη Ρωσίδα Vasilisa Borisova με 6-3, 6-1, ενώ η Ιφιγένεια Κάφκα από τη Ρωσίδα Kseniia Saenko με 6-2, 6-0.

Για το μονό των αγοριών, σήμερα αγωνίστηκε ο Γιώργος Χαϊδεμένος, που είχε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον πρωταθλητή της Κέρκυρας Matthew Rankin και ηττήθηκε από τον Βρετανό με 6-2, 6-2.

Στο διπλό των κοριτσιών, η Βικτώρια Παπαδοπούλου και η Στυλιανή Ρουσσοπούλου κέρδισαν τις Ρωσίδες Dana Charintceva και Kseniia Saenko με 7-6 (3), 3-6, 11-9 σε ένα συναρπαστικό ματς. Η Ελένη Καρανταλή και η Κύπρια Μαρία Κωνσταντίνου πέρασαν επίσης στα προημιτελικά, επικρατώντας των Katarina Liedbeck (Σουηδία) και Michelle Yeo (Σιγκαπούρη) με 6-4, 6-0.

Δυο ακόμα ζευγάρια Ελληνίδων μπήκαν στα προημιτελικά. Η Δήμητρα Παύλου και η Δέσποινα Μαστροδήμα κέρδισαν τις Olivia Smith και Elizabeth Tkachenko με 6-3, 6-4, ενώ οι Μαρία Γεωργιάδου και Ελένη Λαζαρίδου επικράτησαν της Σιμόν Μαρίας Καραούζα και της Nawal Youssef με 4-6, 6-3, 10-6.

Η Ιφιγένεια Κάφκα και η Αλεξάνδρα Μάγια ηττήθηκαν από τις Zuzanna Frankowska και Berta Passola με 7-5, 6-3, ενώ δε συνέχισαν ούτε οι Νικολέτα Παρετζόγλου και Γεωργιάνα Στράτη, που ηττήθηκαν από το Νο.3 ζευγάρι του ταμπλό, τις Roisin Gilheany και Tabitha Holmes με 6-3, 6-4. Η Σοφία Μαρία Παπαχρήστου και η Αναστασία Βαρδάκη ηττήθηκαν από τις Βουλγάρες Aleksandra Gabrovska και Jana Stojanova, No.4 στο ταμπλό, με 6-1, 6-1.

Στο διπλό των αγοριών, οι Γιώργος Χαϊδεμένος και Γιώργος Βάλαρης μπήκαν στα προημιτελικά, κερδίζοντας τον Καναδό Matthew Cizmarik και τον Κύπριο Κωνσταντίνο Τζακουρή με 6-2, 7-6 (5).

Στα προημιτελικά και ο Ευγένιος Βασιλάκης, που μαζί με τον Ούγγρο Attila Boros κέρδισαν τον Ρουμάνο Radu Daniel Florea και τον Σλοβάκο David Schwarc, με 6-2, 6-1.

Ο Χρήστος Σπύρου και ο Αχιλλέας Ραφαήλ Κουσαρίδης ηττήθηκαν από τους Νο.3 στο ταμπλό, τον Γάλλο Valentin Faure και τον Ρώσο Grigory Shebekin, με 6-3, 6-1. Ο Ορέστης Σίκαλος και ο Παύλος Τσιτσιπάς, γνώρισαν την ήττα από τον Γάλλο Sacha Grandvincent και τον Ελληνογάλλο Τεό Παπαμαλάμη με 6-3, 6-0.

Οι Άνταμ Σταύρακας και Αλέξανδρος Ζερβός πάλεψαν ως το τέλος απέναντι στον Βρετανό Matthew Rankin και στον Σέρβο Stefan Skobeleb, Νο.2 στο ταμπλό, στο τέλος όμως δεν απέφυγαν την ήττα με 3-6, 7-5, 10-7.

Οι Παναγιώτης και Βίκτωρ Καλαϊτζής ηττήθηκαν από τον Αμερικανό Walker Allen και τον Κύπριο Λάμπρο Παντζάρη με 6-1, 6-3, ενώ οι Ανδρέας Κούλας και Σωτήρης Ζούμπας από τον Ιορδανό Omar Fakhoury και τον Φινλανδό Milos Vujasinovic με 6-1, 6-0.

Αύριο θα γίνει ο 2ος γύρος των μονών, με τη χώρα μας να εκπροσωπείται από τους Ευγένιο Βασιλάκη, Άνταμ Σταύρακα, Γιώργο Βάλαρη και Θοδωρή Μητσάκο στα αγόρια, καθώς και από τις Δήμητρα Παύλου, Αθηνά Πήττα, Ελένη Λαζαρίδου και Αλεξάνδρα Μάγια στα κορίτσια. Επίσης θα γίνει η προημιτελική φάση των διπλών.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα του Ioannina Cup

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots