6 ελληνόπουλα στα προημιτελικά στα Γιάννενα

 
Θοδωρής Μητσάκος
Θοδωρής Μητσάκος Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 - 21:55

Στην προημιτελική φάση των μονών του διεθνούς τουρνουά της ITF Ioannina Cup προκρίθηκαν σήμερα οι Θοδωρής Μητσάκος, Γιώργος Βάλαρης, Άνταμ Σταύρακας, Ευγένιος Βασιλάκης, Δήμητρα Παύλου και Αθηνά Πήττα. Όλα τα αποτελέσματα της ημέρας και το αυριανό πρόγραμμα.

Ο Θοδωρής Μητσάκος, Νο.1 στο μονό των αγοριών, κέρδισε στον τελευταίο αγώνα των μονών για σήμερα τον Κύπριο Κωνσταντίνο Τζακουρή με 6-4, 6-7 (5), 6-4 σε ένα πολύ ωραίο ματς.

Νωρίτερα, ο Γιώργος Βάλαρης κέρδισε το Νο.7 του ταμπλό, τον Σέρβο Stefan Skobelev, με 7-5, 6-2, ενώ ο Άνταμ Σταύρακας πέτυχε επίσης πολύ καλή νίκη, επιστρέφοντας από σετ πίσω για να αποκλείσει το Νο.2 του ταμπλό, τον Ρουμάνο Alin Mihai Fatu, με 3-6, 6-3, 6-0. Αυτή ήταν η 7η διαδοχική νίκη για τον Άνταμ, που την προηγούμενη εβδομάδα κατέκτησε τον πρώτο του ITF τίτλο στη Σόφια.

Μεγάλο παιχνίδι και για τον Ευγένιο Βασιλάκη, που έχασε μόνο 2 games από το Νο.3 του ταμπλό, τον Ρώσο Grigory Shebekin, του οποίου επιβλήθηκε 6-1, 6-1. Εκτός από τους 4 εκπροσώπους της Ελλάδας στα προημιτελικά του μονού αγοριών, θα βρίσκεται και ο ελληνικής καταγωγής Τεό Παπαμαλάμης, που εκπροσωπεί τη Γαλλία. Ο Τεό κέρδισε τον Σλοβάκο David Schwarc, Νο.8 στο ταμπλό, με 6-0, 7-6 (5).

Στο μονό των κοριτσιών, στην τελική 8άδα μπήκαν η Δήμητρα Παύλου και η Αθηνά Πήττα. Η Παύλου, η οποία είναι και στο Νο.1 του ταμπλό, επικράτησε της Ισπανίδας Berta Passola με 7-5, 6-4. Η Πήττα, Νο.7 στο ταμπλό, κέρδισε τη Βρετανίδα Tabitha Holmes με 6-3, 6-3.

Στον 2ο γύρο αγωνίστηκαν ακόμα οι Αλεξάνδρα Μάγια και Ελένη Λαζαρίδου, χωρίς όμως να καταφέρουν να ζευγαρώσουν τις νίκες τους. Η Μάγια ηττήθηκε από τη Βουλγάρα Aleksandra Gabrovska με 6-1, 6-0, ενώ η Λαζαρίδου από την Αυστραλή Roisin Gilheany, No.5 στο ταμπλό, με 6-2, 6-3.

Στο διπλό των αγοριών, οι Γιώργος Χαϊδεμένος και Γιώργος Βάλαρης έκαναν μεγάλη νίκη απέναντι στο Νο.2 ζευγάρι του ταμπλό, τον Βρετανό Matthew Rankin και τον Σέρβο Stefan Skobelev, με 6-3, 6-4, για να μπουν στα ημιτελικά. Στα ημιτελικά θα είναι και ο Ευγένιος Βασιλάκης, που μαζί με τον Ούγγρο Attila Boros κέρδισαν τον Αμερικανό Walker Allen και τον Κύπριο Λάμπρο Παντζάρη με 6-2, 3-6, 11-9.

Στο διπλό των κοριτσιών, η Ελένη Καρανταλή και η Κύπρια Μαρία Κωνσταντίνου, πέρασαν με walkover το εμπόδιο των Δήμητρας Παύλου και Δέσποινας Μαστροδήμα, που απέσυραν τη συμμετοχή τους από το τουρνουά.

Η Βικτώρια Παπαδοπούλου και η Στυλιανή Ρουσσοπούλου ηττήθηκαν από τις κορυφαίες του ταμπλό, την Aleksandra Simeva και την Elina Zakharova, με 6-3, 6-1, ενώ εκτός έμειναν και οι Μαρία Γεωργιάδου και Ελένη Λαζαρίδου, που ηττήθηκαν από το Νο.4 δίδυμο του ταμπλό, τις Aleksandra Gabrovska και Jana Stojanova, με 6-0, 6-2.

Δείτε όλα τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα σε όλα τα ταμπλό

Αύριο το τουρνουά της Grade 4 κατηγορίας θα συνεχιστεί στα γήπεδα του Ο.Α. Ιωαννίνων στο πάρκο Πυρσινέλλα με τους προημιτελικούς των μονών και τους ημιτελικούς των διπλών.

Ο Θοδωρής Μητσάκος θα αντιμετωπίσει τον Τεό Παπαμαλάμη, ο Γιώργος Βάλαρης τον Ευγένιο Βασιλάκη, ενώ ο Άνταμ Σταύρακας θα παίξει με τον Βρετανό Maximilian Relic. Στα κορίτσια, η Αθηνά Πήττα θα αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα Kseniia Saenko και η Δήμητρα Παύλου την Κύπρια Μαρία Κωνσταντίνου.

Στα διπλά, οι Χαϊδεμένος και Βάλαρης θα παίξουν με τους Sascha Grandvincent και Παπαμαλάμη, ο Βασιλάκης και ο Boros με τους Valentin Faure και Grigory Shebekin, ενώ οι Καρανταλή και Κωνσταντίνου με τις Gabrovska και Stojanova.

Αναλυτικά το αυριανό πρόγραμμα

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots