Νικητής στα Ιωάννινα ο Σταύρακας

 
Άνταμ Σταύρακας
Άνταμ Σταύρακας
tn team Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021 - 16:08

Ο Άνταμ Σταύρακας κέρδισε στα τρια σετ ενός πολύ ωραίου τελικού τον Θοδωρή Μητσάκο και αναδείχθηκε πρωταθλητής στα Ιωάννινα. Αυτός ήταν ο 2ος διαδοχικός τίτλος του Σταύρακα σε διεθνές τουρνουά της ITF, φτάνοντας τις 10 διαδοχικές νίκες.

Μόλις μια εβδομάδα πριν, ο Άνταμ Σταύρακας προκρίθηκε στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε διεθνή τουρνουά της ITF, στη Σόφια της Βουλγαρίας. Κέρδισε εκείνο τον τελικό και αυτή την εβδομάδα παρέμεινε αήττητος και στα Ιωάννινα, για να κατακτήσει τον 2ο διαδοχικό τίτλο του στο ITF Tour.

Ο 17χρονος Έλληνας τενίστας επικράτησε στον σημερινό τελικό του Θοδωρή Μητσάκου με 6-4, 2-6, 6-1, για να κατακτήσει το Ioannina Cup, διοργάνωση της Grade 4 κατηγορίας της ITF.

Όλη την εβδομάδα τα πήγε φανταστικά, καθώς έχασε μόνο 2 σετ στη διαδρομή του προς αυτόν τον τίτλο, που βάσει κατηγορίας είναι και ο σημαντικότερος της καριέρας του (στη Σόφια ήταν Grade 5 τουρνουά).

Στον 1ο γύρο κέρδισε τον Καναδό Matthew Cizmarik με 6-0, 6-1. Στον 2ο γύρο χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ πίσω, για να επικρατήσει του Ρουμάνου Alin Mihai Fatu, με 3-6, 6-3, 6-0. Στα προημιτελικά κέρδισε τον Βρετανό Maximillian Relic με 6-4, 6-3 και στα ημιτελικά τον Γιώργο Βάλαρη με 6-0, 6-1.

Με τη σημερινή του νίκη έφτασε τις 10 διαδοχικές στα τουρνουά της ITF και από βδομάδα θα βελτιώσει ξανά το career high του, κάτι που έκανε και την περασμένη Δευτέρα, με την άνοδό του στο Νο.579 της παγκόσμιας κατάταξης U18 των αγοριών.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots