Πανελλήνιο U16: Πρωταθλητές Λοϊζάς και Ασλανισβίλι

 
Ανδρέας Λοϊζάς
Ανδρέας Λοϊζάς
tn team Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 - 15:21

Ο Ανδρέας Λοϊζάς και η Άρτεμις Ασλανισβίλι αναδείχθηκαν Πανελλήνιοι Πρωταθλητές στην κατηγορία των 16 ετών, με τους αγώνες να ολοκληρώνονται σήμερα στα γήπεδα του Ο.Α.Κ.Α.

ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ JUNIORS 2021

Ο Ανδρέας Λοϊζάς (Ο.Α. Αθηνών) κέρδισε στον τελικό του μονού αγοριών τον Χρήστο Γκλαβά (Α.Ο.Α. & Α. Πεύκης) με 6-2, 6-4, για να γίνει ο νέος πρωταθλητής Ελλάδας στα juniors, στην κατηγορία των 16 ετών.

Στο εξαιρετικό τουρνουά που έκανε στο Ο.Α.Κ.Α., ο Λοϊζάς χρειάστηκε να αποκλείσει στον 1ο γύρο τον Κωνσταντίνο Χριστοφυλάκο με 6-4, 6-2, στον 2ο γύρο τον Γιάννη Κουτσογιάννη με 6-1, 6-3, στον 3ο τον Αλέξανδρο Βασιλειάδη με 6-3, 2-6, 7-6 (2), στα προημιτελικά τον Γιώργο Κοκκινάκη (6-1, εγκατέλειψε) και στα ημιτελικά τον Βλαντιμίρ Χόλμπαν με 6-4, 4-6, 6-3.

Ο φιναλίστ του μονού, Χρήστος Γκλαβάς, αναδείχθηκε πρωταθλητής στο διπλό, μαζί με τον Στάυρο Μαστρογαμβράκη (Α.Ο.Α. Φιλοθέης). Σε έναν συναρπαστικό τελικό κέρδισαν τον Ευγένιο Βασιλάκη (Α.Ο.Α. Φιλοθέης) και τον Χριστόφορο Μανόπουλο (Φθιωτικός Ο.Α.) με 6-7 (4), 6-1, 10-7.

Την 3η θέση στο μονό πήρε ο Νίκος Μπακιρτζής (Ο.Α. Αθηνών), που κέρδισε στον μικρό τελικό τον Βλαντιμίρ Χόλμπαν (Ο.Α. Αθηνών) με 6-2, 6-1, ενώ στον μικρό τελικό του διπλού, οι Χόλμπαν (Ο.Α. Αθηνών) και Ανάργυρος Παναγιώτου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.) επικράτησαν των Στέργιου Αχιλλέα Παπαδόπουλου (Α.Ο. Καβάλας Μακεδονικός) και Απόστολου Γραμματικούλη (Ο.Α. Φοίβος Λάρισας) με 6-3, 6-2.

Στα κορίτσια, η περσινή πρωταθλήτρια στα 14άρια, Άρτεμις Ασλανισβίλι (Α.Ο.Α. Αστέρας ΘΕΣ), φέτος κατέκτησε τον τίτλο στα 16άρια, επικρατώντας στον τελικό της Νικολέτας Παρετζόγλου (Α.Ο.Α. Υέλου) με 6-3, 6-1.

Είχε ένα τρομερό τουρνουά η αθλήτρια της Collective Tennis School, η οποία στην πορεία της έως τον τίτλο έχασε μόνο 10 games σε 6 αναμετρήσεις! Στον 1ο γύρο κέρδισε την Ασημίνα Σακογιάννη με 6-0, 6-0, στον 2ο γύρο τη Μαρία Ηρώ Δαφερέρα με 6-2, 6-0, στον 3ο γύρο τη Θεοδώρα Λιάπη με 6-0, 6-1, στα προημιτελικά την Ευαγγελία Μίζιου με 6-1, 6-1 και στα ημιτελικά τη Βασιλική Τρίγκα με 6-1, 6-0.

Στο διπλό των κοριτσιών, πρωταθλήτριες αναδείχθηκαν η Μαριάνθη Χριστοφορίδου (Ο.Α. Μαγνησίας) και η Γεωργία Ανδριάννα Στρατή (Α.Ο.Α. Πατρών), οι οποίες κέρδισαν στον τελικό την Ασλανισβίλι και την Ανδρομάχη Μπαρμπαγιάννη (Α.Ο.Α. Αστέρας ΘΕΣ) με 6-3, 6-4.

Την 3η θέση στο μονό κοριτσιών U16 πήρε η Χριστοφορίδου και την 4η η Τρίγκα, ενώ στο διπλό κοριτσιών την 3η θέση πήραν οι Νικολέτα Παρετζόγλου (Α.Ο.Α. Υέλου) και Νικόλ Νικολή (Α.Ο.Α. Υέλου), που επικράτησαν στον μικρό τελικό των Μαρίας Τσιρώνη (Ο.Α. Αττικής) και Ευγενία Σίσκου-Στρατηλάτη (Σ.Α. Σερρών) με 6-4, 6-4.

Τέλος, στο μικτό διπλό πρωταθλητές αναδείχθηκαν ο Απόστολος Γραμματικούλης και η Μαριάνθη Χριστοφορίδου, που κέρδισαν στον τελικό τον Ευγένιο Βασιλάκη και τη Γεωργία Ανδριάννα Στρατή με 6-2, 6-4. Την 3η θέση πήραν ο Γιώργος Κοκκινάκης και η Στυλιανή Μαρινάκη, που επικράτησαν στον μικρό τελικό Κωνσταντίνου Δημητρίου και της Μαρίας Τσιρώνη με 7-5, 4-6, 10-3.  

ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ JUNIORS 2021

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors 2021 - U16:

Μονό αγοριών:
1η θέση: Ανδρέας Λοϊζάς (Ο.Α. Αθηνών)
2η θέση: Χρήστος Γκλαβάς (Α.Ο.Α. & Α. Πεύκης)
3η θέση: Νίκος Μπακιρτζής (Ο.Α. Αθηνών)

Μονό κοριτσιών:
1η θέση: Άρτεμις Ασλανισβίλι (Α.Ο.Α. Αστέρας ΘΕΣ)
2η θέση: Νικολέτα Παρετζόγλου (Α.Ο.Α. Υέλου)
3η θέση: Μαριάνθη Χριστοφορίδου (Ο.Α. Μαγνησίας)

Διπλό αγοριών:
1η θέση: Μαστρογαμβράκης (Α.Ο.Α. Φιλοθέης)/Γκλαβάς (Α.Ο.Α. & Α. Πεύκης)
2η θέση: Βασιλάκης (Α.Ο.Α. Φιλοθέης)/Μανόπουλος (Φθιωτικός Ο.Α.)
3η θέση: Χόλμπαν (Ο.Α. Αθηνών)/Παναγιώτου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

Διπλό κοριτσιών:
1η θέση: Χριστοφορίδου (Ο.Α. Μαγνησίας)/Στρατή (Α.Ο.Α. Πατρών)
2η θέση: Ασλανισβίλι (Α.Ο.Α. Αστέρας ΘΕΣ)/Μπαρμπαγιάννη (Α.Ο.Α. Αστέρας ΘΕΣ)
3η θέση: Παρετζόγλου (Α.Ο.Α. Υέλου)/Νικολή (Α.Ο.Α. Υέλου)

Μικτό διπλό:
1η θέση: Γραμματικούλης (Ο.Α. Φοίβος Λάρισας)/Χριστοφορίδου (Ο.Α. Μαγνησίας)
2η θέση: Βασιλάκης (Α.Ο.Α. Φιλοθέης)/Στρατή (Α.Ο.Α. Πατρών)
3η θέση: Κοκκινάκης (Ο.Α. Σούδας)/Μαρινάκη (Ο.Α. Σούδας)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots