Με 3 συμμετοχές στα ημιτελικά της Κύπρου

 
Με 3 συμμετοχές στα ημιτελικά της Κύπρου
tennisnews team Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 - 18:17

Πολύ καλές παρουσίες από τους νεαρούς νεαρούς Έλληνες τενίστες στο κυπριακό τουρνουά της Tennis Europe για παιδιά κάτω των 16 ετών στη Λευκωσία, εκεί όπου η Άρτεμις Ασλανισβίλι θα βρεθεί στα ημιτελικά των κοριτσιών και οι, Ανδρέας Λοϊζάς και Ηρακλής Καλάνοφ αντίστοιχα στα αγόρια.

Με φόρα συνεχίζουν τα ελληνόπουλα στην κυπριακή διοργάνωση U16 της Tennis Europe. Στο ταμπλό των κοριτσιών η Άρτεμις Ασλανισβίλι κατάφερε με 2 νίκες, στις οποίες συνολικά απώλεσε μόλις 5 game, να βρεθεί στα ημιτελικά.

Στα προημιτελικά αντιμετώπισε την Άννα Ανσαντουλίνα από τη Κύπρο, την οποία κέρδισε με 6-3, 6-0. Η Ασλανισβίλι η οποία είναι το No.3 του ταμπλό, θα διεκδικήσει μια θέση για τον τελικό, απέναντι στην Κύπρια Νο.1 του ταμπλό Κλειώ Μαρία Ιωάννου.

Η Ασλανισβίλι να σημειωθεί πως αγωνίζεται και στα διπλά με συμπαίκτρια την Ελληνίδα Θεοδώρα Κούσιου, όπου τα δυο κορίτσια αύριο θα αναμετρηθούν στα ημιτελικά, εναντίον των Άννα Δεμιρτζή και Κωνσταντίνα Τεμπριώτη από τη Κύπρο.

Στο ταμπλό των αγοριών, σπουδαίες εμφανίσεις από τους Ανδρέα Λοϊζά και Ηρακλή Καλάνοφ. Ο Λοϊζας επικράτησε με 6-2, 6-1 του Κύπριου Γεώργιου Πρωτόπαπα, και πλέον απέχει μόλις μια νίκη μακριά από τον τελικό, όπου θα πρέπει να προσπεράσει το Νο.5 του ταμπλό, Igor Kubalka από την Πολωνία.

O άλλος ημιτελικός θα διεξαχθεί μεταξύ του πολύ δυνατού Ηρακλή Καλάνοφ -Νο.2 στο ταμπλό- και του Ούγγρου Gabor Hornung. O νεαρός αθλητής μας στην μάχη των "8" επικράτησε με 6-4, 6-0, του Igor Hornung από την Ουγγαρία.

Ο Λοϊζάς επίσης αγωνίζεται και στο ταμπλό των διπλών με συμπαίκτη τον Κύπριο Στυλιανό Παπαμιχαήλ. Στη πρεμιέρα τους στα προημιτελικά, κέρδισαν τους Ούγγρους Gabor Hornung και Dominik Kurucsai με 6-1, 6-4.

Στα ημιτελικά των διπλών θα βρεθεί και άλλος Έλληνας τενίστας, καθώς ο Μιχάλης Άγγελος Μπαμπινιώτης μαζί με τον Κύπριο Κωνσταντίνο Μεγάλεμο νίκησαν στην 8άδα του Κύπριους Μάνο Κουρρή και Σωκράτη Νεοκλέους, με 6-3, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots