Το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. φόρεσε τα Ευρωπαϊκά του! (pics)

 
Το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. φόρεσε τα Ευρωπαϊκά του! (pics)
tn team Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 - 17:40

Μια ακόμα σπουδαία διοργάνωση, τόσο για την χώρα μας, όσο και για την Κρήτη, διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α., ο λόγος για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τένις «IRAKLIO O.A.A. U14»

Η διοργάνωση που ήταν προγραμματισμένη για τον περασμένο Μάρτιο και είχε αναβληθεί λόγω των συνθηκών, πραγματοποιήθηκε από τις 25 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α.

Η διοργάνωση θεσμός, πραγματοποιείται για 8η συνεχόμενη χρονιά και δίνει την ευκαιρία, στους Έλληνες αθλητές-τριες να συμμετάσχουν σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τένις, εντός έδρας. Το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» με ευαισθησία για την προσπάθεια των παιδιών και των οικογενειών τους, έκανε πράξη ένα τουρνουά που παρείχε ασφάλεια στους αθλητές, στους προπονητές και στους συνοδούς τους, ενώ ανταποκρίθηκε στα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα τόσο της Tennis Europe, όσο και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της ΕΦΟΑ.

Το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. φιλοξένησε 93 αθλητές- αθλήτριες από αρκετές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ άλλων (Ελλάδα, Δανία, Κύπρο, Γαλλία, Ιταλία, Σερβία, Πολωνία, Εστονία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Λετονία, Ρωσία, Σλοβενία, Σλοβακιά, Τσεχία, Ισραήλ). Οι συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών ήταν επίσης πολλές -45 αθλητές και αθλήτριες- που αγωνίστηκαν δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό.

Από το ΗΡΑΚΛΕΙΟ συμμετείχαν οι: Νικόλας Αμανάκης, Γιώργος Αποστολάκης, Θάνος Ζαβουργιανός, Κωνσταντίνος Λαμπράκης, Γιάννης Νικολιδάκης, Αλεξάνδρα Ζαχαράκη, Μαρία Ζαχαράκη, Εβελίνα Λαμπράκη και Ελένη Λεβεντάκη.

Τα κορίτσια Αλεξάνδρα Ζαχαράκη και Εβελίνα Λαμπράκη κατάφεραν να προκριθούν στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης. Η Ζαχαράκη κέρδισε στον δεύτερο γύρο άνετα την Ηλιοπούλου 6-1, 6-0, όμως στην επόμενη φάση αντιμετώπισε την Karseva (Ρωσία) Νο 2 του ταμπλό και 261 στην κατάταξη και έχασε 6-1, 6-1. Στα διπλά με συμπαίκτρια την Χανίωτισα Πρωιμάκη, κατάφεραν να φτάσουν στην 8αδα και να χάσουν από τις νικήτριες Karsevca/ Khrustaleva 6-0, 6-2.

Η Λαμπράκη στον πρώτο γύρο κέρδισε την Δανέζα Hjorth 6-0, 6-2, ενώ στην συνέχεια κέρδισε και την Κούσιου 60 60 για να πάρει το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο, όπου ηττήθηκε από την Ρωσίδα Khrustaleva 2-6, 6-2, 6-1. H Λαμπράκη με συμπαίκτρια στα διπλά την Ηλιοπούλου δεν κατάφεραν να μπουν στις 8.

Στον δεύτερο γύρο του ταμπλό προκρίθηκαν ο Κωνσταντίνος Λαμπράκης, που έκανε μια νίκη κόντρα στον Vymazal (Τσεχία) 3-6, 6-3, 6-3 και πήρε το εισιτήριο για τους 32. Δυστυχώς στον επόμενο γύρο δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ρώσου Navolokin και έχασε 6-0, 6-2. Ο Γιάννης Νικολιδάκης

στον πρώτο γύρο κέρδισε τον Vymazal 3-6, 6-4, 6-4 στον δεύτερο γύρο έχασε από τον Μεγάλεμο (Κύπρος) 6-4, 7-5 και παρέμεινε στους 32. Στα διπλά ο Νικολιδάκης με συμπαίκτη τον Κακουρίδη έφτασαν στους 16.

Στον πρώτο γύρο έχασε η Μαρία Ζαχαράκη από την νικήτρια του τουρνουά, την Τσέχα Hettlerova 6-0, 6-2, όπως επίσης και η Ελένη Λεβεντάκη που έχασε από την Δημητριάδη 6-0, 6-1. Οι Ζαχαράκη Μ./ Λεβεντάκη έχασαν στις 16 των διπλών.

Ο Νικόλας Αμανάκης, στον πρώτο γύρο του ταμπλό έχασε από τον Δανό Bruhn 6-1, 6-1, ενώ και ο Θάνος Ζαβουργιανός δεν κατάφερε να προκριθεί στον επόμενο γύρο χάνοντας από τον Ισραηλινό Haim 6-2, 6-2. Στα προκριματικά αγωνίστηκε ο Γιώργος Αποστολάκης που έχασε από τον Ισραηλινό Striechman 6-2, 6-3. Τα ζευγάρια των Αμανάκη/ Αποστολάκη και Ζαβουργιανού/ Λαμπράκη έχασαν στον πρώτο γύρο στα διπλά.

Οι Νικητές του «IRAKLIO O.A.A U14:

Κορίτσια U14: Νικήτρια Sofie Hettlerova (Τσεχία), 2η θέση Anna Kasrseva (Ρωσία)
Αγόρια U14: Νικητής David Popa (Ρουμανία), 2η θέση Θάνος Κακουρίδης (Ελλάδα).
Κορίτσια διπλό: Νικήτριες Anna Karseva Eva Khrustaleva (Ρωσία) 2η θέση Ariel Avidan/ Shachar Schwartz (Ισραήλ).
Αγόρια διπλό: Νικητές David Popa (Ρωσία) / Pietro Verno (Ιταλία) 2η θέση Νικος Μακρής/ Γιάννης Σακκάς (Ελλάδα).

Το Δ.Σ. ευχαριστεί το Υπουργείο Αθλητισμού και τον Υπουργό κ. Λευτερη Αυγενάκη, την Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.), την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδίας Τένις (Tennis Europe), την Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τον Δήμο Ηρακλείου- ΔΟΠΑΦΜΑΗ για την συνδιοργάνωση.

Τον επιδιαιτητή των αγώνων κ. Γιάννη Βουράκη για την άψογη διαιτησία, τον Διευθυντή του τουρνουά και υπεύθυνο covid κ Μανόλη Δολιανίτη, τους προπονητές του Ομίλου και όλους όσους συντέλεσαν στην άψογη διεξαγωγή ενός ακόμη τουρνουά.

Επίσης τους χορηγούς της διοργάνωσης για την στήριξη τους:

Χορηγοί: Κρητικά αναψυκτικά ΦΗΜΗ, Διαγνωστικό- Θεραπευτικό Κέντρο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΝ ΚΡΗΤΗΣ, MY HOME & OFFICE, SIALMO, ΚΟΥΜΑΝΤΑΚΗΣ, ANEK LINES- BLUESTAR FERRIES, WILSON.

Χορηγοί επικοινωνίας: CRETALIVE, ΠΑΤΡΙΣ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots