Πρωταθλήτριες Λαζαρίδου και Πήττα στο Παραλίμνι

 
Πρωταθλήτριες Λαζαρίδου και Πήττα στο Παραλίμνι
tn team Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 - 18:24

Η Ελένη Λαζαρίδου και η Αθηνά Πήττα αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στο διπλό της διεθνούς διοργάνωσης της ITF που φιλοξενείται στο Παραλίμνι της Κύπρου. Στα μονά, η Πήττα και η Ιφιγένεια Κάφκα προκρίθηκαν στον τελικό.

 Η Λαζαρίδου και η Πήττα, Νο.1 στο ταμπλό του διπλού κοριτσιών στο Grade 5 τουρνουά του Παραλιμνίου, επικράτησαν στον σημερινό τελικό της Ρωσίδας Polina Bolotova και της Κροάτισσας Chiara Jerolimov με 7-6 (3), 6-4 και κατέκτησαν τον τίτλο στο διεθνές τουρνουά που φιλοξενείται στο Paralimni Tennis Club.

Ούτε ένα σετ δεν έχασαν όλη την εβδομάδα η Λαζαρίδου και η Πήττα, που κέρδισαν ακόμα τις Λυδία Μπεσμπαλτά και Yoana Moneva με 6-2, 6-0, τις Nelia Solovey και Eva Zabolotnaia με 6-1, 6-2 και τις Κύπριες Άννα Δεμιρτζή και Βικτώρια Σαββίδη με 6-1, 6-1.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Athina Pitta (@pitta_athina)

Η Πήττα θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον τίτλο και στο μονό, καθώς κέρδισε σήμερα τη Μαριάνθη Χριστοφορίδου με 6-2, 6-1 και προκρίθηκε στον τελικό.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την Ιφιγένεια Κάφκα, που στον άλλον ημιτελικό κέρδισε μια ακόμα αθλήτρια που εκπροσωπεί τα ελληνικά χρώματα, την Αλεξάνδρα Μάγια, με 6-4, 6-4.

Να σημειωθεί πως εκτός από τις 4 Ελληνίδες που κατάφεραν να μπουν στα ημιτελικά, στο τουρνουά συμμετείχε και η μόλις 13χρονη Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, που έπαιξε στο κυρίως ταμπλό και τα πήγε πολύ καλά, αφού στον 1ο γύρο κέρδισε την Yoana Moneva από τη Βουλγαρία με 6-4, 6-2 και στον 2ο γύρο ηττήθηκε από την Κύπρια Μαρία Κωνσταντίνου, Νο.4 στο ταμπλό, με 6-1, 6-3.

Η Θεοδώρα Κούσιου ηττήθηκε επίσης από την Κωνσταντίνου, στον 1ο γύρο, με 2-6, 3-6, ενώ η Λυδία Μπεσμπαλτά ηττήθηκε από την Anna Asadullina με 3-6, 2-6 και η Στυλιανή Ρουσσοπούλου από την κορυφαία του ταμπλό, Κλειώ Μαρία Ιωάννου, με 0-6, 3-6.

Στα προκριματικά, απ' όπου ξεκίνησαν την προσπάθειά τους και οι Μαριάνθη Χριστοφορίδου και Θεοδώρα Κούσιου, συμμετείχαν ακόμα η Μαρία Τσιρώνη, που ηττήθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο, καθώς και η Αθηνά Γρηγοριάδου, που ολοκλήρωσε την πορεία της στον 2ο προκριματικό γύρο.

Στο τουρνουά των αγοριών, την καλύτερη πορεία πραγματοποίησε ο Ανδρέας Λοϊζάς, που κέρδισε τους Ligal Kirshenboim (6-2, 6-2) και Carel Pieter Wessel (6-0, 6-3), για να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά. Εκεί ηττήθηκε από τον Πορτογάλο Goncalo Marques, No.7 στο ταμπλό, με 6-2, 6-1.

Μέχρι τους "16" έφτασαν οι Νίκος Σφυράκης, Ηρακλής Καλάνοφ και Ανδρέας Πολυχρονόπουλος, ενώ στα προκριματικά συμμετείχαν ακόμα οι Σταύρος Μαστρογαμβράκης και Γρηγόρης Σαμαρτζίδης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots