Τίτλος για την Αλεξάνδρα Μάγια στο Όσλο (pics)

 
Αλεξάνδρα Μάγια
Αλεξάνδρα Μάγια
tn team Κυριακή, 13 Μαρτίου 2022 - 21:08

Μια σπουδαία εβδομάδα είχε η Αλεξάνδρα Μάγια στο Όσλο, όπου κατέκτησε τον τίτλο στο διπλό του TE 16 Clarkson Platou - Norwegian Open και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο μονό.

Η 15χρονη αθλήτρια του ΑΟΑ Φιλοθέης, Νο.17 στην κατάταξη της χώρας μας στα 16άρια των κοριτσιών, συνεργάστηκε με την Eva Cikajlo από τη Σλοβενία και ήταν στο Νο.2 του ταμπλό των διπλών, φτάνοντας μέχρι τον τίτλο.

Οι δυο παίκτριες πέρασαν με bye τον 1ο γύρο και στη συνέχεια κέρδισαν τη Νορβηγίδα Filippa Flaaten και τη Βρετανίδα Anya Mae Taylor με 6-1, 6-0, για να μπουν στα ημιτελικά.

Εκεί απέκλεισαν την Πολωνή Zosia Bielus και την Ιταλίδα Alice Iozzi, No.3 στο ταμπλό, με 6-2, 6-2. Στον τελικό της νορβηγικής διοργάνωσης της 3ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe, Μάγια και Cikajlo κέρδισαν τις Νορβηγίδες Elisabeth Braathen και Emilia Korseth με 6-3, 7-6 (2).

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος σε τουρνουά της Tennis Europe για την Αλεξάνδρα, που βρίσκεται στο Νο.281 της συνολικής κατάταξης της Tennis Europe. Είχε κερδίσει το διπλό στα 14άρια στο τουρνουά του ομίλου "Ηράκλειο" ΟΑΑ το 2020, μαζί με την Ελληνογαλλίδα Γεωργία Καλαμάρη.

Η Αλεξάνδρα είχε μια πολύ καλή πορεία και στο μονό στην indoor διοργάνωση του club Oslo Tennis Arena του Όσλο. Πρώτα κέρδισε τη Νορβηγίδα Sara Rydholt με 6-2, 6-1 και στη συνέχεια επέστρεψε από σετ πίσω για να επικρατήσει της Ισπανίδας Sofia Segui Edmundson με 3-6, 6-0, 6-4 και να μπει στα προημιτελικά.

Εκεί απέκλεισε και την Kaia Celin Bostrom Jorgensen από τη Νορβηγία, σε ακόμα ένα κλειστό ματς, με 6-3, 3-6, 6-3. Στα ημιτελικά πάλεψε με τη Γερμανίδα Emma Katarina Forgac, No.7 στο ταμπλό, αλλά μετά από δυο γεμάτα σετ "λύγισε" με 4-6, 5-7.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots