4άδα στο Λίβανο η Γρηγοριάδου

 
Αθηνά Γρηγοριάδου
Αθηνά Γρηγοριάδου
tn team Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 - 14:30

Η Αθηνά Γρηγοριάδου είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στο Zouk του Λιβάνου, όπου έδωσε πολύ δυνατούς αγώνες, πανηγύρισε 3 νίκες και έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση.

Στο Zouk στον Λίβανο αγωνίστηκε η Αθηνά Γρηγοριάδου, η οποία είχε μια πολύ καλή εβδομάδα.

Η μόλις 14χρονη αθλήτρια του Α.Ο.Α Σταυρούπολης "Ίφιτος", Νο.7 στην κατάταξη U16 στην Ελλάδα, έπαιξε πολύ καλό τένις στη hardcourt διοργάνωση της ITF, για αθλητές και αθλήτριες έως 18 ετών.

Στην πρεμιέρα της, η Αθηνά κέρδισε την Τουρκάλα Zeynep Erbakan, Νο.5 στο ταμπλό, με 7-5, 6-2. Στη συνέχεια επέστρεψε από σετ πίσω και απέκλεισε τη Βουλγάρα Aleksandra Mateva, με 2-6, 6-2, 6-1.

Αυτή η νίκη την έστειλε στα προημιτελικά, όπου πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση και επιβλήθηκε της Αιγύπτιας Shahd Habib, Νο.4 στο ταμπλό, με 6-3, 6-0.

Και στα ημιτελικά η Ελληνίδα παίκτρια έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, όμως μετά από μια μεγάλη μάχη τριών σετ, γνώρισε την ήττα από την Αλγερινή Maria Badache, Νο.6 στο ταμπλό, με 4-6, 6-3, 6-3.

Στο διπλό, η Γρηγοριάδου συνεργάστηκε με τη Φινλανδή Anicia Hammoud, με την οποία κέρδισαν στον 1ο γύρο τις Αιγύπτιες Kesmat El Tawil και Farida ElHalaby, με 1-6, 6-3, 10-4. Στα προημιτελικά, οι δυο αθλήτριες ηττήθηκαν από τις κορυφαίες του ταμπλό, τις Βουλγάρες Eva Busaad και Anastasia Aleksandra Nikolova, με 6-2, 6-2.

Η Αθηνά θα παραμείνει στο Zhouk του Λιβάνου, καθώς συμμετέχει και στο τουρνουά αυτής της εβδομάδας της ITF, που ανήκει επίσης στην J5 κατηγορία του Circuit.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots