Τελικό στην Πρέβεζα Ασλανισβίλι και Πήττα

 
Άρτεμις Ασλανισβίλι
Άρτεμις Ασλανισβίλι © tennisnews.gr
tn team Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 - 22:07

Μεγάλες νίκες σημείωσαν σήμερα στην Πρέβεζα η Άρτεμις Ασλανισβίλι και η Αθηνά Πήττα, που θα παίξουν αύριο στον τελικό του Preveza Cup και θα διεκδικήσουν τον τίτλο στη διοργάνωση της ITF.

Η Άρτεμις Ασλανισβίλι, η οποία είναι 15 ετών και αγωνίζεται μόλις για 2η φορά στην καριέρα της σε τουρνουά της ITF, προκρίθηκε στον πρώτο της τελικό, μετά και τη νίκη της με 6-2, 6-2 επί της Ισπανίδας Africa Burillo Berezak, με 6-2, 6-2.

Δεν έχασε κανένα σετ σε 4 αναμετρήσεις αυτή την εβδομάδα στα γήπεδα της Πρέβεζας η 15χρονη αθλήτρια του Ο.Α. Κουφαλίων, η οποία βρίσκεται στο Νο.1 στα 16άρια στη χώρα μας.

Στον τελικό θα αντιμετωπίσει την Αθηνά Πήττα, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.491 στην παγκόσμια κατάταξη των κοριτσιών U18. Η αθλήτρια του Ο.Α. Φοίβος Λάρισας έκανε ένα πολύ σπουδαίο ματς και απέκλεισε τη Νο.1 του ταμπλό και Νο.338 στον κόσμο, τη Βουλγάρα Aleksandra Gabrovska, με 2-6, 7-6 (1), 7-6 (1).

Στους σημερινούς ημιτελικούς αγωνίστηκε και ο Ανδρέας Λοϊζάς, ο οποίος πάλεψε για τρια γεμάτα σετ με τον Ιταλό Fabio De Michele, Νο.3 στο ταμπλό, αλλά ηττήθηκε με 6-4, 5-7, 6-4.

Αύριο, ο τελικός του μονού κοριτσιών θα αρχίσει στις 10:30 το πρωί, μεταξύ της Πήττα και της Ασλανισβίλι. Στις 12:00 το μεσημέρι θα ξεκινήσει ο τελικός των αγοριών, μεταξύ του De Michele και του Κύπριου Κωνσταντίνου Τζιακούρης.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα του Preveza Cup

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots