Ιωάννινα: Στα ημιτελικά Λοϊζάς και Χριστοφορίδου

 
Ιωάννινα: Στα ημιτελικά Λοϊζάς και Χριστοφορίδου
© tennisnews.gr
tn team Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 - 18:28

Ο Ανδρέας Λοϊζάς και η Μαριάνθη Χριστοφορίδου προκρίθηκαν στα ημιτελικά των μονών στο διεθνές τουρνουά της ITF που φιλοξενείται στα Ιωάννινα. Στους τελικούς των διπλών μπήκαν οι Νίκος Μπακιρτζής και Λοϊζάς, καθώς και οι Αθηνά Πήττα, Ελένη Λαζαρίδου, Άρτεμις Ασλανισβίλι και Νικολέτα Παρετζόγλου στα κορίτσια.

Σε τροχιά δυο τίτλων κινείται ο Ανδρέας Λοϊζάς στα Ιωάννινα, καθώς προκρίθηκε σήμερα τόσο στα ημιτελικά του μονού, όσο και στον τελικό του διπλού αγοριών, στο J4 τουρνουά της ITF που διεξάγεται στον Ο.Α Ιωαννίνων.

Στα προημιτελικά του μονού, ο Λοϊζάς πέτυχε μεγάλη νίκη εις βάρος του Ιταλού Fabio De Michele, Νο.1 στο ταμπλό, τον οποίο κέρδισε με 6-2, 7-5. Αύριο, ο 16χρονος Έλληνας αθλητής θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Dmitry Bessonov, για μια θέση στον τελικό.

Ο τελευταίος, επικράτησε του Κύπριου Ανδρέα Τίμινη με 7-6 (4), 6-3. Στα προημιτελικά των αγοριών έπαιξε και ο Χρήστος Γκλαβάς, ο οποίος ηττήθηκε έπειτα από 2 κλειστά σετ από τον Ρώσο Timofei Derepasko, No.2 στο ταμπλό, με 6-4, 6-3. Ο Κύπριος Κωνσταντίνος Τζιακούρης πάλεψε για 3 γεμάτα σετ με τον Μαυροβούνιο Simon Knezevic, αλλά δεν απέφυγε την ήττα με 3-6, 7-6 (4), 6-2.

Στο μονό των κοριτσιών, στην τελική 4άδα μπήκε η Μαριάνθη Χριστοφορίδου, η οποία κέρδισε την Αμερικανίδα Mia Garber με το συντριπτικό 6-0, 6-0. Έχει χάσει μόλις 5 games σε 3 αγώνες μέχρι στιγμής στο τουρνουά η Μαριάνθη, η οποία θα αντιμετωπίσει αύριο την Ιταλίδα Chiara Davi.

Η Davi κέρδισε σήμερα τη Νικολέτα Παρετζόγλου με 6-4, 6-0, ενώ στα προημιτελικά ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους και οι Άρτεμις Ασλανισβίλι και Ιφιγένεια Καυκά. Η Άρτεμις ηττήθηκε από την Ιταλίδα Emma Ottavia Ghirardato με 7-6 (5), 6-1, ενώ η Ιφιγένεια από τη Βρετανίδα Hannah Read με 6-1, 6-3.

Στο διπλό, η Ελένη Λαζαρίδου και η Αθηνά Πήττα, Νο.1 στο ταμπλό, κέρδισαν σε έναν κλειστό ημιτελικό τις Μαριάνθη Χριστοφορίδου και Μαρίζα Τσιρώνη, με 6-4, 5-7, 10-6. Πολύ κλειστός ήταν και ο άλλος ημιτελικός, στον οποίο Ασλανισβίλι και Παρετζόγλου απέκλεισαν τις Νορβηγίδες Emilia Korseth και Maren Milla Tobiasson Reinemo, με 4-6, 6-1, 10-7.

Στο διπλό των αγοριών, στον τελικό μπήκαν οι Νίκος Μπακιρτζής και Ανδρέας Λοϊζάς, που κέρδισαν τον Ρουμάνο Ionut Darian Gal και τον Τούρκο Kemal Arda Karakas, με 6-4, 6-2. Αύριο θα αντιμετωπίσουν για τον τίτλο τον Σλοβένο Tristan Flander και τον Σλοβάκο Marek Nano, Νο.3 στο ταμπλό.

Δείτε όλα τα αποτλέσματα και το αυριανό πρόγραμμα του Ioannina Cup

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots