Φιναλίστ στα Ιωάννινα Χριστοφορίδου και Λοϊζάς

 
Φιναλίστ στα Ιωάννινα Χριστοφορίδου και Λοϊζάς
© tennisnews.gr
tn team Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 - 23:00

Σε δυο εξαιρετικούς τελικούς αγωνίστηκαν σήμερα η Μαριάνθη Χριστοφορίδου και ο Ανδρέας Λοϊζάς στα Ιωάννινα, που ολοκλήρωσαν με πολύ καλές εντυπώσεις τις πορείες τους, παίρνοντας αμφότεροι τη 2η θέση.

Ολοκληρώθηκε σήμερα το διεθνές τουρνουά της ITF που φιλοξενήθηκε στα χωμάτινα γήπεδα του Πάρκου Πυρσινέλλα στον Ο.Α Ιωαννίνων, με τη Μαριάνθη Χριστοφορίδου και τον Ανδρέα Λοϊζά να καταλαμβάνουν τις δεύτερες θέσεις στα μονά κοριτσιών και αγοριών αντίστοιχα.

Η Χριστοφορίδου, η οποία αγωνίζεται στον Ο.Α Μαγνησίας και είχε ένα φανταστικό τουρνουά, χάνοντας για 1η φορά σετ στα ημιτελικά, ηττήθηκε στις λεπτομέρειες και στο tie-break του 3ου σετ από την Ιταλίδα Emma Ottavia Ghirardato, με 1-6, 6-3, 7-6 (5).

Αυτός ήταν ο 2ος τελικός για την 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.2 στην κατάταξη των 18αριών στη χώρα μας, που είχε παίξει τον 1ο στο J5 τουρνουά της Μυτιλήνης την προηγούμενη χρονιά και είχε κατακτήσει τον τίτλο.

Στη συνέχεια έγινε ο τελικός των αγοριών, που ήταν επίσης ένα πολύ ωραίο και κλειστό παιχνίδι. Μετά από δυο γεμάτα σετ, ο Ρώσος Timofei Derepasko, Νο.2 στο ταμπλό, επικράτησε του Ανδρέα Λοϊζά με 6-4, 7-6 (4).

Ο 16χρονος αθλητής του Ο.Α Αθηνών, Νο.2 στα 18άρια στην Ελλάδα, έπαιξε επίσης για 2η φορά σε τελικό στα μονά σε τουρνουά της ITF, μετά το περσινό τουρνουά της Μυτιλήνης, στο οποίο ήταν φιναλίστ.

Θυμίζουμε πως στα Ιωάννινα ήταν και στο διπλό φιναλίστ, μαζί με τον Νίκο Μπακιρτζή, ενώ στο διπλό των κοριτσιών πρωταθλήτριες αναδείχθηκαν οι Ελένη Λαζαρίδου και Αθηνά Πήττα, με φιναλίστ τις Άρτεμη Ασλανισβίλι και Νικολέτα Παρετζόγλου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots