Εντυπωσιακή Χριστοφορίδου στο Πάντσεβο

 
Εντυπωσιακή Χριστοφορίδου στο Πάντσεβο
tn team Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022 - 11:08

Στο Πάντσεβο της Σερβίας και στο πολύ δυνατό τουρνουά J1 κατηγορίας της ITF αγωνίστηκε η Μαριάνθη Χριστοφορίδου, η οποία άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις και αποκόμισε σπουδαίες εμπειρίες, μπαίνοντας κυρίως ταμπλό μέσα από τα προκριματικά και κάνοντας μια πολύ καλή προσπάθεια κόντρα στη Νο.4 του ταμπλό και Νο.84 στην παγκόσμια κατάταξη στα 18άρια, Tamara Kostic.

Γεύση από το κορυφαίο επίπεδο του Juniors Circuit της ITF πήρε η Μαριάνθη Χριστοφορίδου, που εκτός από σημαντικές εμπειρίες κατάφερε να αποκομίσει και εξαιρετικά αποτελέσματα το τελευταίο τριήμερο, στο Πάντσεβο της Σερβίας.

Η 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία προπονείται στην Tweener Tennis Academy και βρίσκεται στο Νο.2 της χώρας μας στα 18άρια και στο Νο.518 της παγκόσμιας κατάταξης, έπαιξε αρχικά στο προκριματικό ταμπλό του Pancevo Open, όπου πέτυχε δυο νίκες και μπήκε στο κυρίως ταμπλό.

Πέρασε στον 2ο προκριματικό γύρο του χωμάτινου τουρνουά με bye, κερδίζοντας εκεί τη Σέρβα Andjelija Markovic με 6-2, 6-2. Στον 3ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών, κέρδισε μετά από μια συναρπαστική αναμέτρηση την Ιταλίδα Margherita Marcon, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.352 στην παγκόσμια κατάταξη στα 18άρια, με 6-2, 3-6, 14-12.

Ένας ακόμα μεγαλύτερος αγώνας ακολούθησε στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό, όπου έπαιξε με τη Νο.4 του τουρνουά και Νο.84 της παγκόσμιας κατάταξης των juniors, την Αυστριακή Tamara Kostic. Και σ' αυτό το παιχνίδι έδειξε πολύ καλό πρόσωπο η Μαριάνθη, η οποία μάλιστα προηγήθηκε με 4-2 στο 2ο σετ, πριν ηττηθεί τελικά σε ένα πολύ κλειστό ματς με 6-4, 6-4.

Στο πλευρό της Μαριάνθης, φιναλίστ φέτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U18 στη Χαλκίδα, βρίσκονται οι προπονητές της, Ζάχος Κατσιγιαννάκης και Νίκος Παρασχάκης, καθώς και ο παρτενέρ της (hitting partner), Νίκος Μαριετάκης.

Σειρά μετά το Πάντσεβο παίρνει το Νόβι Σαντ, αφού την ερχόμενη εδβομάδα θα μεταφερθεί λίγο βορειότερα στη Σερβία, για το επίσης πολύ δυνατό τουρνουά, J2 κατηγορίας στην ITF, XXIV Serbia Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots