Τελικός στον Λίβανο για τον Καλάνοφ

 
Τελικός στον Λίβανο για τον Καλάνοφ
tn team Κυριακή, 28 Αυγούστου 2022 - 12:10

Ο Ηρακλής Καλάνοφ είχε μια πολύ καλή πορεία μέχρι τον τελικό του τουρνουά του Kaslik στον Λίβανο, που ήταν ο 1ος του τελικός σε διοργάνωση της ITF.

Ο Καλάνοφ πέτυχε 4 νίκες αυτή την εβδομάδα στο χωμάτινο τουρνουά του Kaslik στον Λίβανο, για να προκριθεί στον 1ο του τελικό σε τουρνουά της ITF, στην κατηγορία των 18 ετών.

Ο 15χρονος Έλληνας τενίστας, κέρδισε στην πρεμιέρα του τον Ege Topkoc από την Τουρκία με 6-3, 6-3. Στη συνέχεια επιβλήθηκε του Ελβετού Oscar Rashed με 6-1, 6-0, για να μπει στους "8" καλύτερους.

Στα προημιτελικά έδωσε έναν δύσκολο αγώνα με τον Αιγύπτιο Ahmed Elkarmoty, τον οποίο κατάφερε να κερδίσει με 6-1, 4-6, 6-2. Στα ημιτελικά, κέρδισε και τον Μαροκινό Ibrahim Benyahia, με 6-3, 6-4.

Και στον τελικό ο Καλάνοφ έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, παρότι στο τέλος έχασε στις λεπτομέρειες, μετά από ένα πολύ κλειστό 3ο σετ με τον Αιγύπτιο Ahmed Monsef, με 4-6, 6-1, 5-7.

Ο Καλάνοφ αγωνίστηκε και στο διπλό της χωμάτινης διοργάνωσης της κατηγορίας J5 της ITF, μαζί με τον Κύπριο Στυλιανό Παπαμιχαήλ. Στον 1ο γύρο οι δυο τους κέρδισαν τους Safwat Alzeyadi και Muhammad Esmat με 6-2, 6-1, ενώ στα προημιτελικά ηττήθηκαν σε ένα κλειστό ματς από τους Mustapha El Natour και Ahmed Elkarmoty, με 6-0, 6-7 (5), 5-10.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots