Νικήτρια στα διπλά, φιναλίστ στα μονά η Παναγιωτίδου

 
Νικήτρια στα διπλά, φιναλίστ στα μονά η Παναγιωτίδου
tn team Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 - 16:23

Μια φανταστική εβδομάδα είχε η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου στα Τίρανα της Αλβανίας, όπου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στα διπλά και έπαιξε στον πρώτο της τελικό σε ITF διοργάνωση στα μονά.

Η μόλις 14χρονη Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, κατάφερε να προκριθεί στον πρώτο της τελικό σε ITF διοργάνωση αυτή την εβδομάδα στο National Sport Park Open στα Τίρανα της Αλβανίας, καθώς και να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο στα διπλά.

Η Αλεξάνδρα συνεργάστηκε με την Τουρκάλα Ceylin Ipek, με την οποία ήταν στο Νο.2 του ταμπλό και κέρδισαν στον τελικό της Παρασκευής τις Νο.1 του ταμπλό, Zeynep Ilker από την Τουρκία και Kate Mansfield από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με 2-6, 6-3, 10-6.

Μόνο σ' αυτό το παιχνίδι βρήκαν αντίσταση όλη την εβδομάδα Παναγιωτίδου και Ipek, που απέκλεισαν εύκολα στον 1ο γύρο τις Ιταλίδες Mia Chiantella και Alessia Sciuto με 6-1, 6-2, ενώ στα προημιτελικά κέρδισαν τις Irmak Budak (Τουρκία) και Stasa Bulatovic (Μαυροβούνιο) με 6-1, 6-2 και στα ημιτελικά τις Isabel Skoog (Σουηδία) και Jemina Williams-Phillips (Αυστραλία) με 6-1, 6-1.

Στο μονό η Παναγιωτίδου τα πήγε επίσης περίφημα, φτάνοντας μέχρι τον τελικό χωρίς να χάσει κανένα σετ. Στον 1ο γύρο επιβλήθηκε της Ρουμάνας Anamaria Coroiu με 6-4, 6-4, ενώ στη συνέχεια απέκλεισε τη Μαυροβούνια Petra Mirkovic με 6-2, 6-1.

Στα προημιτελικά κέρδισε τη Σουηδέζα Isabel Skoog με 6-1, 6-3 και στα ημιτελικά τη Zeynep Ilker με 6-2, 6-4.

Στον τελικό έκανε επίσης ένα μεγάλο παιχνίδι, απέναντι στην Αμερικανίδα Kate Mansfield, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.589 στην παγκόσμια κατάταξη U18. Μετά από δυο πολύ κλειστά σετ, η Mansfield, κατά 3 χρόνια μεγαλύτερη της Αλεξάνδρας, πήρε την πολύ δύσκολη νίκη με 7-6 (5), 7-6 (4).

Να σημειωθεί πως ελληνικές επιτυχίες είχαμε και στο τουρνουά των αγοριών στα Τίρανα της Αλβανίας, με τους Άγγελο Αυγέρη και Στέφανο Πουρναρόπουλο να κατακτούν τον τίτλο στα διπλά και τον Πουρναρόπουλο να είναι φιναλίστ στο μονό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots