2η θέση για τον Σακκά στη Λευκωσία

 
2η θέση για τον Σακκά στη Λευκωσία
tn team Κυριακή, 09 Οκτωβρίου 2022 - 11:12

Ο Γιάννης Σακκάς πήρε τη 2η θέση στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe που φιλοξενήθηκε στο Eleon Tennis Club της Λευκωσίας.

Ο Σακκάς ολοκλήρωσε την πολύ καλή του εβδομάδα με ήττα στον τελικό του TE U16 Eleon Tennis Club G3, από τον Ούγγρο Botond Nagy, με 6-3, 6-1.

Μια πολύ καλή πορεία πραγματοποίησε ο 15χρονος αθλητής του Α.Σ. Κολλεγίου Ντερή, ο οποίος πέτυχε 4 νίκες στο χωμάτινο τουρνουά της Λευκωσίας για να φτάσει μέχρι τον τελικό.

Στον 1ο γύρο είχε αποκλείσει τον Κύπριο Σωκράτη Νεοκλέους με 3-6, 6-2, 6-3, ενώ στον 2ο γύρο επικράτησε του επίσης Κύπριου Ιωακείμ Κεφάλα, με 6-4, 6-2. Στα προημιτελικά έπαιξε με ακόμα έναν Κύπριο παίκτη, τον Ανδρέα Παπαδόπουλο, τον οποίο κέρδισε με 6-1, 6-4, ενώ στα ημιτελικά απέκλεισε τον Ούγγρο Konor Baleja, Νο.8 στο ταμπλό, με 6-3, 6-3.

Θυμίζουμε πως στο τουρνουά της 3ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe αγωνίστηκαν πολλοί Έλληνες παίκτες, με τον Ανδρέα Μεσσή να φτάνει μέχρι τα ημιτελικά του μονού αγοριών, όπου και εκείνος ηττήθηκε από τον Nagy, με 6-4, 6-4.

Μέχρι τα προημιτελικά του μονού κοριτσιών έφτασε η Μυρτώ Πρωιμάκη. Μέχρι τους "16" εφτασε ο Μιχαήλ Άγγελος Μπαμπινιώτης, ενώ στον 1ο γύρο ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι Αιμιλία Πάντου και Ευσταθία Βογιατζάκη.

Στα διπλά, ως τα ημιτελικά έφτασαν οι Μεσσής και Μπαμπινιώτης, που συνεργάστηκαν με τον Αχιλλέα Μακρή και τον Νικήτα Σκλεαρένκο από την Κύπρο αντίστοιχα, ενώ στα προημιτελικά ολοκλήρωσαν την κοινή τους πορεία οι Πρωιμάκη και Πάντου στα κορίτσια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots