Τίτλος στη Λεμεσό για τους Μπακιρτζή και Μαστρογαμβράκη

 
Τίτλος στη Λεμεσό για τους Μπακιρτζή και Μαστρογαμβράκη
tn team Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2022 - 14:30

Ο Νίκος Μπακιρτζής και ο Σταύρος Μαστρογαμβράκης αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο διπλό της διεθνούς διοργάνωσης της ITF που φιλοξενήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου.

Τον πρώτο τους τίτλο σε τουρνουά της ITF κατέκτησαν οι Νίκος Μπακιρτζής και Σταύρος Μαστρογαμβράκης, οι οποίοι κέρδισαν στον τελικό της J5 διοργάνωσης της Λεμεσού τους Χρήστο Γκλαβά και Ορέστη Κεφαλάς με 6-2, 7-6 (2).

Οι Μπακιρτζής και Μαστρογαμβράκης ξεκίνησαν την πορεία τους με μια νίκη επί του Πολωνού Alan Budzynski και του Γερμανού Sandor Wulf με 6-1, 7-5. Στα προημιτελικά κέρδισαν τους Ιταλούς Alessandro Meo και Andrea Tognolini με 6-3, 6-3, ενώ σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό, έβγαλαν έξω το Νο.1 ζευγάρι του ταμπλό, τους Τσέχους Filip Horak και Krystof Svojgr, με 4-6, 6-2, 11-9.

Ο Γκλαβάς, εκτός από την πορεία του μέχρι τον τελικό του διπλού μαζί με τον Κεφαλά, έφτασε και μέχρι τα προημιτελικά του μονού. Εκεί κέρδισε τον Ιταλό Noah Canonico με 7-6 (4), 6-2 και τον Κύπριο Χρήστο Τίμινη με 6-0, 6-0, όμως στη συνέχεια γνώρισε την ήττα από τον Ρουμάνο Alejandro Mateo Berge Nourescu, με 2-6, 6-7 (6), παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε στο 2ο σετ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Nourescu ήρθε από τα προκριματικά και έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου, παρουσιάζοντας ένα πολύ υψηλό επίπεδο μόλις στα 14 του χρόνια.

Στο κυρίως ταμπλό του μονού αγοριών συμμετείχε και ο Μαστρογαμβράκης, που έφτασε μέχρι τη φάση των "16", μετά τη νίκη του Κύπριου Μάριου Πραστίτη, με 6-2, 6-3. Στον 2ο γύρο ο Μαστρογαμβράκης ηττήθηκε από τον Ιταλό qualifier, Andrea Motta, με 6-4, 7-6 (5).

Στον 1ο γύρο ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι Ορέστης Κεφαλάς (έχοντας ξεκινήσει από τα προκριματικά), Νίκος Μπακιρτζής, Ηρακλής Καλάνοφ, Γρηγόρης Σαμαρτζίδης και Ανδρέας Πολυχρονόπουλος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots