Πρωταθλητές Μπακιρτζής και Παναγιώτου στη Λάρνακα

 
Πρωταθλητές Μπακιρτζής και Παναγιώτου στη Λάρνακα
tn team Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 - 20:36

Ο Νικόλας Μπακιρτζής και ο Ανάργυρος Παναγιώτου αναδείχθηκαν πρωταθλητές στην Herodotou Tennis Academy της Λάρνακας και το διεθνές τουρνουά J5 κατηγορίας της ITF.

Οι Μπακιρτζής και Παναγιώτου κέρδισαν μετά από έναν συναρπαστικό τελικό τους Κύπριους Ανδρέα και Χρήστο Τίμινη, με 6-3, 5-7, 11-9.

Για να φτάσουν μέχρι τον τελικό, Μπακιρτζής και Παναγιώτου δεν είχαν χάσει ούτε ένα σετ. Στον 1ο γύρο απέκλεισαν τον Ρώσο Mikhail Rimskii και τον Κύπριο Χρήστο Ζώνια με 6-2, 6-1.

Στα προημιτελικά έβγαλαν εκτός το Νο.1 ζευγάρι του ταμπλό, τον Σουηδό Ludvig Hede και τον Γερμανό Balthazar Huss, με 6-4, 6-3, ενώ στα ημιτελικά επικράτησαν του Βούλγαρου Dimitar Baychev και του Κύπριου Νικήτα Σκλεαρένκο, με 6-1, 6-3.

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος και για τους δυο Έλληνες αθλητές σε τουρνουά της ITF.

Στα μονά, αμφότεροι ηττήθηκαν από τον κορυφαίο του ταμπλό, τον Κύπριο Ανδρέα Τίμινη, που εν τέλει κατέκτησε και τον τίτλο σήμερα.

Ο Παναγιώτου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, κερδίζοντας τον Ισραηλινό Ilan London Menache με 5-7, 7-6 (2), 6-1 και τον Βρετανό Maximilian Carrier, No.6 στο ταμπλό, με 6-3, 6-2. Στην 8άδα ηττήθηκε από τον Τίμινη με 6-3, 6-2.

Ο Μπακιρτζής κέρδισε τον Γερμανό Balthazar Huss με 1-6, 6-3, 6-1 και μπήκε στη φάση των "16", όπου ηττήθηκε από τον Τίμινη με 6-3, 7-6 (4).

Μέχρι τους "16" έφτασαν και οι Ηρακλής Καλάνοφ και Ανδρέας Πολυχρονόπουλος. Ο Καλάνοφ κέρδισε τον Πολωνό Jakub Wlodarczyk με 6-4, 6-2 και ηττήθηκε στον 2ο γύρο από τον Αυστριακό Leo Gutjahr με 6-2, 6-1.

Ο Πολυχρονόπουλος μπήκε στο κυρίως ταμπλό από τα προκριματικά και κέρδισε τον Αυστριακό Maris Ostrowski με 6-4, 4-6, 6-0, στον 2ο γύρο όμως γνώρισε την ήττα από τον Ούγγρο Gabor Hornung, No.3 στο ταμπλό, με 6-3, 6-4.

Στο κυρίως ταμπλό έπαιξε και ο Γρηγόρης Σαμαρτζίδης, ο οποίος ηττήθηκε στον 1ο γύρο από τον Ιταλό Noah Canonico με 6-1, 6-2. Τέλος, στα προκριματικά ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Ορέστης Θεόφιλος Ασλανίδης, που είχε μια νίκη και μια ήττα.

Στα κορίτσια, ξεχώρισε η Νικολίνα Παρετζόγλου που έφτασε μέχρι τον τελικό στο μονό και ήταν φιναλίστ στο διπλό, μαζί με την Αλεξάνδρα Μάγια. Η Μάγια ήταν επίσης στα προημιτελικά του μονού, ενώ στο τουρνουά έλαβαν μέρος και οι Ειρήνη Μαρία Τσακίρη και Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots