Πρωταθλητής ο Παύλος Τσιτσιπάς στο Fujairah

 
Πρωταθλητής ο Παύλος Τσιτσιπάς στο Fujairah
tn team Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 - 16:44

Έναν ακόμα τίτλο σε διοργάνωση της ITF κατέκτησε ο Παύλος Τσιτσιπάς, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής στο J5 τουρνουά του Fujairah των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στα διπλά.

Ο Παύλος Τσιτσιπάς και ο συμπαίκτης του από τη Ρουμανία Robert Guna, αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο 7th ITF West Asia Fujairah Cup στο Fujairah των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, διοργάνωση της J5 κατηγορίας της ITF.

Στα προημιτελικά, όπου προκρίθηκε με bye το ελληνορουμανικό δίδυμο, κέρδισε τους Ινδούς Krish Karpe και Ayaan Tezabwala με 6-4, 6-1. Στα ημιτελικά έβγαλε εκτός τον Ρουμάνο Dev Kanbargimath και τον Γερμανό Max Pade, με 6-1, 6-7 (6), 10-4.

Στον μεγάλο τελικό, που έγινε σήμερα, είχαν ένα πολύ δύσκολο ματς απέναντι στους Ινδούς Rayan Sajjid Koothrat και Aryan Nanda, No.2 στο ταμπλό, κερδίζοντάς τους με 7-6 (4), 7-5.

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος για τον Τσιτσιπά στα διπλά σε διοργάνωση της ITF, έναν μήνα μετά την κατάκτηση του J4 τουρνουά της Ρόδου, όπου είχε μοιραστεί το γήπεδο με τον Βίκτωρα Καλαϊτζή.

Και στα μονά είχε πολύ καλή πορεία ο Έλληνας τενίστας, μικρότερος αδερφός του Στέφανου και του Πέτρου Τσιτσιπά, που έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση της hardcourt διοργάνωσης.

Στον 1ο γύρο απέκλεισε τον Αμερικανό qualifier Aarush Kote με 6-3, 6-4, ενώ στον 2ο γύρο κέρδισε τον Γάλλο lucky loser Sacha Fontanges, με 6-2, 6-1. Στα προημιτελικά κέρδισε τον Ιταλό Alessandro Sciacca, με 6-4, 6-4.

Στα ημιτελικά έπαιξε με τον Rayan Sajjid Koothrat, που είναι στο Νο.1 του ταμπλό. Το πάλεψε και στα δυο σετ, ο Ινδός όμως πήρε "στα σημεία" την πρόκριση, επικρατώντας με 7-6 (6), 7-6 (1).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots