2η θέση για την Καρανταλή, ημιφιναλίστ η Κούσιου

 
2η θέση για την Καρανταλή, ημιφιναλίστ η Κούσιου
tn team Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022 - 10:17

Τη 2η θέση πήρε στο διπλό του διεθνούς τουρνουά της ITF που φιλοξενήθηκε στην Herodotou Tennis Academy της Λάρνακας η Ελένη Καρανταλή, ενώ μέχρι τα ημιτελικά έφτασε στα μονά η Θεοδώρα Κούσιου.

Η Ελένη Καρανταλή συνεργάστηκε αυτή την εβδομάδα με την Iva Daneva, με την οποία μοιράστηκαν το Νο.2 του ταμπλό και έφτασαν μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης της J5 κατηγορίας της ITF, της Herodotou Tennis Academy στη Λάρνακα.

Στον 1ο γύρο, Καρανταλή και Daneva κέρδισαν τις Veronika Pavlenko και Sofiya Shymanska με 6-4, 6-1, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισαν τη Θεοδώρα Κούσιου και την Maya Alexandrova με 6-3, 2-6, 10-5, σε ένα πολύ κλειστό ματς.

Στα ημιτελικά κέρδισαν πιο εύκολα τις Ιταλίδες Giuliana Giardina και Gaia Mais, Νο.4 στο ταμπλό, με 6-3, 6-2.

Ακολούθησε ένα πολύ κλειστό και αμφίρροπο παιχνίδι για την 1η θέση, όπου τελικά ηττήθηκαν από τις Benthe De Bresser και Viktorie Hazmukova με 6-2, 6-7 (5), 10-7.

Αυτή ήταν η 2η φορά που η Καρανταλή αγωνίστηκε σε έναν τελικό στο tour της ITF, καθώς τον περασμένο Μάιο ήταν επίσης φιναλίστ στο τουρνουά της J4 κατηγορίας στο Les Franqueses del Valles της Ισπανίας στο διπλό.

Στα μονά της διοργάνωσης της Herodotou Tennis Academy, που φιλοξενήθηκε σε σκληρά γήπεδα, την καλύτερη πορεία την έκανε η Θεοδώρα Κούσιου, η οποία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Η 16χρονη Ελληνίδα τενίστρια, απέκλεισε στον 1ο γύρο την Daneva, Νο.6 στο ταμπλό, με 6-2, 6-4, ενώ στον 2ο γύρο κέρδισε τη Μαρίνα Μπαμπαλιούτα από την Κύπρο με 6-2, 6-2. Στα προημιτελικά έκανε ακόμα ένα εξαιρετικό παιχνίδι, για να κερδίσει τη Σλοβένα Masa Viriant με 6-3, 2-6, 7-5.

Στα ημιτελικά ολοκλήρωσε την προσπάθειά της η Θεοδώρα, η οποία γνώρισε την ήττα από την Τσέχα qualifier, Veronika Novakova, με 6-2, 6-1. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Κούσιου έφτασε στα ημιτελικά μιας διοργάνωσης ITF, σε μονά ή διπλά.

Στο κυρίως ταμπλό του μονού κοριτσιών αγωνίστηκαν και οι Καρανταλή και Καλομοίρα Ράλλη, που ολοκλήρωσαν τις πορείες τους στον 1ο γύρο, ενώ στα προκριματικά, φτάνοντας μέχρι τον 2ο γύρο, αγωνίστηκε η Αριάδνη Συμέλα Κόκουλα.

Στα αγόρια, ξεχώρισε η πορεία του Σταύρου Μαστρογαμβράκη, που κέρδισε τον Θοδωρή Ρούσο από την Κύπρο με 6-1, 6-2 και τον Ρώσο Ivan Gretskiy, No.6 στο ταμπλό, με 6-3, 6-7 (3), 6-4, για να μπει στα προημιτελικά. Εκεί γνώρισε την ήττα από τον Αυστριακό Nico Hipfl, Νο.3 στο ταμπλό, με 6-1, 6-2.

Στο κυρίως ταμπλό του μονού αγοριών αγωνίστηκαν επίσης οι Γρηγόρης Σαμαρτζίδης, Στέφανος Πουρναρόπουλος και Άγγελος Αυγέρης, ενώ στα προκριματικά συμμετείχε ο Μάρκος Πρέντιτς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots