Πρωταθλήτριες στην Κύπρο Χατζηαβραάμ και Τσακίρη

 
Πρωταθλήτριες στην Κύπρο Χατζηαβραάμ και Τσακίρη
tn team Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 - 16:46

Η Ελένη Χατζηαβραάμ και η Ειρήνη Μαρία Τσακίρη αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στη διεθνή διοργάνωση που διεξάγεται στην Herodotou Tennis Academy της Λάρνακας. Φιναλίστ στο διπλό ανδρών ήταν οι Ανδρέας Μεσσής και Γιάννης Σακκάς, ενώ στον τελικό του μονού θα παίξει ο Ηρακλής Καλάνοφ.

Η Ελένη Χατζηαβραάμ και η Ειρήνη Μαρία Τσακίρη ολοκλήρωσαν την πολύ καλή εβδομάδα τους στη Λάρνακα της Κύπρου, κερδίζοντας στον ελληνικό τελικό που έπαιξαν για το διπλό του TE U16 Herodotou Tennis Academy της Tennis Europe τις Στελίνα Νούτσου και Χρυσούλα Παρασκευοπούλου, με 6-2, 7-5.

Αυτός ήταν ο 11ος τίτλος για την Χατζηαβραάμ σε διοργάνωση της Tennis Europe, η οποία έχει κατακτήσει άλλους 9 τίτλους στα διπλά, 6 σε 14άρια τουρνουά και 3 σε 16άρια, καθώς και άλλον έναν στα μονά, πέρσι στο 14άρι των Τιράνων στην Αλβανία.

Για την Τσακίρη ήταν ο 2ος τίτλος σε τουρνουά της Tennis Europe, μετά την περσινή της επιτυχία στα Κουφάλια, όπου κατέκτησε το διπλό στο επίσης 16άρι τουρνουά του Ο.Α. Κουφαλίων, ξανά μαζί με την Χατζηαβραάμ.

Πλούσια είναι η ελληνική εκπροσώπηση αυτή την εβδομάδα στα σκληρά γήπεδα της Herodotou Tennis Academy. Και στον τελικό του διπλού αγοριών, που επίσης έγινε σήμερα, είχαμε ελληνική ομάδα, αυτή των Ανδρέα Μεσσή και Γιάννη Σακκά, που όμως ηττήθηκαν από τους Κύπριους Αχιλλέα Μακρή και Κωνσταντίνο Μεγαλέμο, με 6-4, 6-2.

Στο μονό των αγοριών, ο Ηρακλής Καλάνοφ κέρδισε σήμερα έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς τον Στέφανο Πουρναρόπουλο με 6-3, 3-6, 7-6 (6), για να προκριθεί στον τελικό, όπου θα συναντήσει τον Πορτογάλο Joao Morgado.

Εκτός από την πολύ καλή πορεία του Πουρναρόπουλου, που ολοκλήρωσε την εβδομάδα του στα ημιτελικά, στο μονό συμμετείχαν και οι Σακκάς και Μεσσής, που έφτασαν αμφότεροι μέχρι τα προημιτελικά, καθώς και ο Έκτορας Τσατσάκης, που έφτασε μέχρι τους "16" ενώ είχε ξεκινήσει από τα προκριματικά, αλλά και ο Αντώνης Μαλαβάζος, που ηττήθηκε στον 1ο γύρο. Στα προκριματικά ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Αλέξανδρος Βερύκοκος.

Στα κορίτσια, εκτός από τη μεγάλη επιτυχία της τετραπλής ελληνικής εκπροσώπησης στον τελικό του διπλού, η Χατζηαβραάμ, η Νούτσου, αλλά και η Κατερίνα Ουσταμπασίδου, έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά στο μονό. Στη φάση των "16" ολοκλήρωσε την πορεία της η Βασιλική Κορωνάκη, ενώ στο κυρίως ταμπλό αγωνίστηκαν ακόμα οι Παρασκευοπούλου, Μαρία Ηλιοπούλου και Τσακίρη. Στα προκριματικά ολοκλήρωσε την προσπάθειά της η Ευγενία Κάκαρη, που έχασε στον πόντο (10-12 στο match tie-break) την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots