Τίτλος για τον Παύλο Τσιτσιπά στη Γαλλία

 
Τίτλος για τον Παύλο Τσιτσιπά στη Γαλλία
tn team Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023 - 17:06

Ο Παύλος Τσιτσιπάς είχε μια φανταστική εβδομάδα στο Colomiers της Γαλλίας, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής στα διπλά, ενώ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στα μονά.

Ο Παύλος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον τίτλο στο διπλό του Primavera International Junior De Colomiers αυτή την εβδομάδα, διοργάνωση της J30 κατηγορίας της ITF, μαζί με τον Ισπανό συμπαίκτη του, Marcos Castro Fabra.

Στον τελικό, οι δυο αθλητές κέρδισαν τους Γάλλους Victori Barreira Bonzom και Daniel Jade, επιστρέφοντας από σετ πίσω, με 5-7, 6-3, 10-6.

Και στο πρώτο τους παιχνίδι είχαν παίξει match tie-break οι Τσιτσιπάς και Castro Fabra για να φτάσουν στη νίκη, αποκλείοντας τελικά τους Πορτογάλους Rodrigo Cruz και Joao Luis Silva με 6-2, 3-6, 10-5.

Στα προημιτελικά κέρδισαν ευκολότερα τους Γάλλους Yannis Batsabaken και Thomas Van Den Dooren με 6-3, 6-2, ενώ στα ημιτελικά επιβλήθηκαν του Γάλλου Clement Lemire και του Ελβετού Oscar Rashed, με 6-4, 6-1.

Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος στην καριέρα του 17χρονου Παύλου σε διοργάνωση της ITF, μετά από το J4 τουρνουά της Ρόδου και το J5 της Fujairah, που είχε κερδίσει το 2022.

Ο Παύλος είχε και στα μονά πολύ καλή εβδομάδα, φτάνοντας μέχρι τους "4" καλύτερους. Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει τον Αμερικανό Nicolas Iantosca με 6-3, 3-6, 6-3, ενώ πολύ δύσκολο ματς είχε και στον 2ο γύρο, επικρατώντας του Γάλλου Arno Guillet με 5-7, 6-3, 7-5.

Στα προημιτελικά κέρδισε τον Βούλγαρο Viktor Kirov με 6-3, 6-4, στα ημιτελικά όμως "λύγισε" έπειτα από μια ακόμα μάχη τριών σετ, από τον Πορτογάλο Joao Dinis Silva, με 2-6, 7-5, 1-6.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots