Διπλή είσοδος στο κυρίως ταμπλό και 6 ελληνικές προκρίσεις στη Λευκωσία

 
Νικόλας Χατζηαβραάμ
Νικόλας Χατζηαβραάμ
tn team Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 - 21:25

Με μια διπλή πρόκριση ολοκληρώθηκαν τα προκριματικά στο J60 τουρνουά της ITF που φιλοξενείται στη Λευκωσία, αφού στο κυρίως ταμπλό μπήκαν οι Νικόλας Χατζηαβραάμ και Ηρακλής Καλάνοφ. Στη φάση των "16" προκρίθηκαν οι Ανδρέας Λοϊζάς, Νίκος Μπακιρτζής, Καλομοίρα Ράλλη και Αθηνά Πήττα, που έκαναν 6 τις ελληνικές προκρίσεις για σήμερα.

O Νικόλας Χατζηαβραάμ επικράτησε σήμερα του Ρουμάνου Vladimir Anatol Grintescu με 6-4, 6-7 (3), 10-2 και εξασφάλισε την πρόκρισή του στο κυρίως ταμπλό του Aphrodite Cup στη Λευκωσία. Ήταν η 3η νίκη για τον Νικόλα στο τουρνουά, μετά την επικράτησή του επί του Κύπριου Κυριάκου Παρίση με 4-0, 4-2, αλλά και επί του Ρώσου Artur Aiukhanov με 4-1, 4-1.

Και ο Ηρακλής Καλάνοφ πέρασε μέσα από τα προκριματικά, κερδίζοντας σήμερα τον Κύπριο Κωνσταντίνο Μεγαλέμο με 6-7 (5), 6-3, 10-4. Χθες ο Ηρακλής είχε κερδίσει τον Κύπριο Λεονάρντο Βροντή με 4-1, 4-0 και τον Γερμανό Sandor Wulf με 5-3, 4-0.

Στα κορίτσια τα προκριματικά ολοκληρώθηκαν από χθες, με την Ελένη Τσέτσου να κερδίζει τη Nadezhda Shamenkova με 5-4 (3), 4-1 και να μπαίνει στο κυρίως ταμπλό. Δεν τα κατάφεραν οι Νικόλ Νικολή και Σοφία Καλύβα, που ηττήθηκαν στον 2ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών, όπως και οι Δήμητρα Παπασταύρου και Έλλη Νικολέτα Γεροντικού, που αποκλείστηκαν στον 1ο προκριματικό γύρο.

Σήμερα παράλληλα ξεκίνησε και ο 1ος γύρος σε αγόρια και κορίτσια, με την κορυφαία στο ταμπλό των κοριτσιών, Αθηνά Πήττα, να κερδίζει την Κύπρια Eva Panova με 6-1, 6-2 και να μπαίνει στη φάση των "16". Στις "16" πέρασε και η Καλομοίρα Ράλλη, που κέρδισε την Κύπρια Elcin Ozbilen με 6-2, 6-3.

Η Πήττα θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο την Ισπανίδα Alexia Gonzalez Galino, ενώ η Ράλλη την Σλοβάκα Karolina Krajmer, No.3 στο ταμπλό.

Ο Ανδρέας Λοϊζάς, Νο.4 στο ταμπλό των αγοριών, κέρδισε τον Γερμανό Carl Labitzke με 6-0, 6-4 και θα παίξει στον 2ο γύρο με έναν εκ των Ηρακλή Καλάνοφ και Oswaldo Alejandro Reyes Tirado.

Στον 2ο γύρο και ο Νίκος Μπακιρτζής, που κέρδισε τον Σωκράτη Νεοκλέους από την Κύπρο με 6-1, 6-3 και θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Ivan Gretskiy, για μια θέση στα προημιτελικά.

Εκτός συνέχειας έμεινε ο Ανδρέας Μεσσής, που ηττήθηκε από τον Ιταλό Guglielmo Verdese με 6-4, 7-5. Στα κορίτσια δεν τα κατάφερε η Ελένη Καρανταλή, που "λύγισε" και εκείνη μετά από μάχη με την Ουκρανή Yelyzaveta Chainykova, No.4 στο ταμπλό, με 2-6, 6-3, 6-3, αλλά και η Ελένη Τσέτσου, που ηττήθηκε από την Σλοβένα Nala Kovacic με 6-3, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots