Στα προημιτελικά η Πήττα, 2ο γύρο ο Καλάνοφ

 
Αθηνά Πήττα
Αθηνά Πήττα © tennisnews.gr
tn team Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 - 21:47

Η Αθηνά Πήττα προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης της J60 κατηγορίας της ITF που φιλοξενείται στη Λευκωσία, ενώ στη 16άδα στα αγόρια μπήκε ο Ηρακλής Καλάνοφ.

H Αθηνά Πήττα, Νο.1 στο ταμπλό του Aphrodite Cup, επέστρεψε από σετ πίσω απέναντι στην Ισπανίδα Alexia Gonzalez Galino και την κέρδισε με 2-6, 6-4, 6-2, για να προκριθεί στις "8" καλύτερες της διοργάνωσης της J60 κατηγορίας της ITF, που φιλοξενείται στα χωμάτινα γήπεδα του Nicosia Field Club.

Στα προημιτελικά, η 18χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.270 στον κόσμο στα juniors, θα αντιμετωπίσει τη Σλοβένα Beti Butina Jazbec.

Στα αγόρια, σε έναν αγώνα για τον 1ο γύρο, ο προερχόμενος από τα προκριματικά Ηρακλής Καλάνοφ, κέρδισε τον Μεξικανό Oswaldo Alejandro Reyes Tirado με 6-3, 5-7, 6-3 και προκρίθηκε στους "16". Εκεί ο 15χρονος Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Ανδρέα Λοϊζά, που είχε πάρει από χθες την πρόκριση, επικρατώντας του Γερμανού Carl Labitzke με 6-0, 6-4.

Στον 2ο γύρο του μονού αγοριών ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Νίκος Μπακιρτζής, που ηττήθηκε από τον Ρώσο Ivan Gretskiy με 6-1, 6-1, ενώ για τον 2ο γύρο των κοριτσιών, η Καλομοίρα Ράλλη ηττήθηκε από την Σλοβάκα Karolina Krajmer, Νο.3 στο ταμπλό, με 6-3, 6-2. Για τον 1ο γύρο, ο προερχόμενος από τα προκριματικά Νικόλας Χατζηαβραάμ, ηττήθηκε από τον Ούγγρο David Bakonyi με 6-4, 6-2.

Στα διπλά, o Χατζηαβραάμ και ο Ρουμάνος Adrian Constantin κέρδισαν τους κορυφαίους του ταμπλό, Mohammad Alkotop και Sicheng Li, με 6-3, 1-6, 10-8, για να πάρουν μια μεγάλη πρόκριση για τα προημιτελικά.

Εκεί θα βρίσκονται και οι Μπακιρτζής και Λοϊζάς, που κέρδισαν τους Κύπριους Κωνσταντίνο Μεγαλέμο και Παύλο Τρυφων με 6-4, 6-3. Οι Καλάνοφ και Ανδρέας Μεσσής ηττήθηκαν από τους Marko Dragovic και Valentin Gonzalez-Galino με 6-1, 4-6, 10-8.

Στο διπλό των κοριτσιών, Πήττα και Ελένη Καρανταλή νίκησαν τις Alexandra Gliga και Stephanie Kanna με 6-1, 6-0 και μπήκαν στα προημιτελικά.

Η Δήμητρα Παπασταύρου και η Ελένη Τσέτσου έκαναν καλή προσπάθεια κόντρα στις κορυφαίες του ταμπλό, την Ουκρανή Yelyzaveta Chainykova και την Σλοβάκα Karolina Krajmer, αλλά ηττήθηκαν με 6-3, 6-4.

Tέλος, η Σοφία Καλύβα και η Xuanyu Chen ηττήθηκαν από τις Olga Danilova και Rachel Deegan με 6-4, 6-1, ενώ η Καλομοίρα Ράλλη και η Gaja Djurickovic ηττήθηκαν από τις Petra Konjikusic και Pia Petelinsek με 6-2, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots