Ημιτελικά στο διπλό, τελικό στο μονό ο Λοϊζάς

 
Ανδρέας Λοϊζάς
Ανδρέας Λοϊζάς © tennisnews.gr
tn team Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 - 19:48

Ο Ανδρέας Λοϊζάς πήρε άλλες δυο προκρίσεις σήμερα στο διεθνές τουρνουά της ITF που φιλοξενείται στη Λευκωσία και παραμένει στη διεκδίκηση και των δυο τίτλων.

Ο Λοϊζάς είχε άλλη μια πολύ καλή μέρα στα χωμάτινα γήπεδα του Nicosia Field Club και προκρίθηκε στα ημιτελικά στο μονό και στον τελικό στο διπλό στο Aphrodite Cup, τουρνουά της J60 κατηγορίας της ITF.

Στο μονό, κέρδισε μετά από ένα μεγάλο ντέρμπι τον Ρουμάνο Filip Gabriel Bara, με 6-4, 5-7, 7-5. Αύριο, ο 16χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.4 του ταμπλό και στο Νο.344 της παγκόσμιας κατάταξης U18, θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Ivan Gretskiy, για μια θέση στον τελικό.

Στο διπλό ο Λοϊζάς και ο Νίκος Μπακιρτζής προκρίθηκαν ήδη στον τελικό, μετά και τη νίκη τους επί των Maxim Goncharov και Imran Khaitbaev με 6-2, 6-7 (4), 14-12, έπειτα από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό. Αύριο θα διεκδικήσουν τον τίτλο τα δυο ελληνόπουλα, απέναντι στους Ούγγρους David Bakonyi και Adam Jilly.

Στα κορίτσια, η Αθηνά Πήττα ολοκλήρωσε την παρουσία της στα ημιτελικά, καθώς γνώρισε την ήττα από την Κύπρια Νίνα Ανδρονίκου, με 6-4, 6-1.

Στα διπλά, Πήττα και Ελένη Καρανταλή ηττήθηκαν επίσης για την ημιτελική φάση, από τη Σέρβα Petra Konjikusic και τη Σλοβένα Pia Petelinsek, με 7-6 (7), 0-6, 10-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots