1ος τίτλος για τον Παύλο Τσιτσιπά στο Blagnac

 
1ος τίτλος για τον Παύλο Τσιτσιπά στο Blagnac
tn team Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023 - 17:15

Ο Παύλος Τσιτσιπάς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο διεθνές τουρνουά της ITF που φιλοξενήθηκε στο Blagnac της Γαλλίας, κατακτώντας τον πρώτο του τίτλο στα μονά στο ITF Juniors Circuit.

Για 1η φορά ο Παύλος Τσιτσιπάς κέρδισε τίτλο στα μονά σε διοργάνωση της ITF, στο Blagnac ITF Juniors, μετά και τη νίκη του σε έναν ωραίο τελικό επί του Πορτογάλου Joao Dinis Silva με 6-4, 7-6 (8).

Ο 17χρονος Έλληνας τενίστας, αδερφός του Στέφανου και του Πέτρου Τσιτσιπά, είχε ήδη κερδίσει 3 τίτλους στα διπλά σε διοργανώσεις της ITF, με τελευταίο το J30 τουρνουά του Colomiers στη Γαλλία την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτή την εβδομάδα έκανε το back-to-back στο Blagnac, τουρνουά που επίσης ανήκει στην κατηγορία J30 της ITF (πρώην J5), κάνοντας ένα εξαιρετικό τουρνουά.

Στον 1ο γύρο ο Παύλος κέρδισε τον Γάλλο Jules Cabanes με 6-3, 6-4, ενώ στον 2ο γύρο ξεπέρασε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Ιταλό Riccardo Pasi, τον οποίο κέρδισε με 6-0, 6-7 (8), 7-6 (1).

Στα προημιτελικά χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ πίσω ο Έλληνας τενίστας, για να κερδίσει τελικά τον Γάλλο qualifier Pierre Antoine Faut, με 3-6, 7-5, 6-2. Στα ημιτελικά είχε άλλη μια δύσκολη αποστολή και ανατροπή εις βάρος του Ρουμάνου Constantin Radu, Νο.4 στο ταμπλό, του οποίου επικράτησε με 4-6, 6-4, 6-4.

Ο Τσιτσιπάς, βρισκόταν στο Νο.2 του ταμπλό και βρίσκεται στο Νο.580 της παγκόσμιας κατάταξης της ITF στα 18άρια. Μετά και τον πρώτο του τίτλο, που ήρθε στον 2ο τελικό που αγωνίστηκε, αναμένεται να βελτιώσει το career high του, που είναι το Νο.561.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots