Καλή παρουσία για τον Παύλο Τσιτσιπά στο Cap-d'Ail

 
Παύλος Τσιτσιπάς
Παύλος Τσιτσιπάς
tn team Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 - 14:22

Ο Παύλος Τσιτσιπάς είχε μια καλή εβδομάδα στο Cap-d'Ail της Γαλλικής Ριβιέρας και στο δυνατό διεθνές τουρνουά της J200 κατηγορίας της ITF.

Ο 17χρονος Έλληνας τενίστας, αδερφός του Στέφανου και του Πέτρου Τσιτσιπά, πέτυχε 3 νίκες στο ταμπλό των προκριματικών της J200 διοργάνωσης της Γαλλίας (πρώην J2), για να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό.

Δεν έχασε μάλιστα κανένα σετ στο πέρασμά του από τα προκριματικά, κερδίζοντας τρεις Γάλλους τενίστες, τον Jules Caby με 6-1, 6-0, τον Axel Frechet με 6-2, 6-4 και τον Yoshka Sborowsky με 6-1, 6-3.

Για τον 1ο γύρο της χωμάτινης διοργάνωσης, αντιμετώπισε έναν ακόμα Γάλλο, τον Thomas Faurel, που βρίσκεται στο Νο.207 της παγκόσμιας κατάταξης των juniors. Μετά από δυο κλειστά σετ, ο Παύλος γνώρισε την ήττα με 6-4, 6-3.

Ο νεαρός Έλληνας αθλητής, Νο.509 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, έπαιξε και στο διπλό, όπου έχει κερδίσει τους 3 από τους 4 τίτλους που έχει στην καριέρα του σε διοργανώσεις της ITF.

Μοιράστηκε το court με τον Ρουμάνο Robert Guna, αλλά στον 1ο γύρο γνώρισαν την ήττα σε ένα ισορροπημένο ματς από τον Ινδό Manas Dhamne και τον Ιταλό Daniele Rapagnetta, με 4-6, 6-2, 10-6.

Θα παραμείνει στη νότια Γαλλία ο Παύλος και θα μεταφερθεί στην πόλη Istres, όπου θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα το επόμενο σημαντικό χωμάτινο τουρνουά, επίσης J200 κατηγορίας, για το ITF Juniors Circuit.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots