Το σήκωσαν Ευαγγελία και Μυρτώ στη Λεμεσό!

 
Το σήκωσαν Ευαγγελία και Μυρτώ στη Λεμεσό!
tn team Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023 - 20:06

Η Ευαγγελία και η Μυρτώ Πρωιμάκη κατέκτησαν τον τίτλο στο διεθνές πρωτάθλημα της 3ης κατηγορίας Tennis Europe στα 16άρια στη Λεμεσό, κερδίζοντας τον πρώτο τους τίτλο μαζί σε διεθνή διοργάνωση. Στην πορεία τους ως το τρόπαιο κέρδισαν το Νο.1, το Νο.2 και το Νο.4 του ταμπλό!

Στον σημερινό τελικό του τουρνουά του Premier Tennis Club στη Λεμεσό, οι αδερφές Πρωιμάκη κέρδισαν τις Νο.2 του ταμπλό, τη Ρουμάνα Iulia Maria Buculei και τη Λετονή Aleksandra Rozkalne, με 7-5, 6-2.

Έτσι, οι δυο Ελληνίδες τενίστριες κέρδισαν και τα δυο πρώτα ζευγάρια του ταμπλό, αφού στα ημιτελικά είχαν κερδίσει τις Katsiaryna Dubik και Eva Panova, Νο.1 στο ταμπλό, με 6-4, 3-6, 11-9.

Στον 1ο γύρο είχαν βγάλει εκτός τις Maria Belova και Μέριλιν Σεραφίδου με 6-1, 6-1, ενώ στα προημιτελικά είχαν κερδίσει και τις Νο.4 του ταμπλό, Beatrice Cocomazzi και Anastasia Preda, με 6-4, 7-6 (1).

Αυτός είναι ο 1ος τίτλος που κερδίζουν μαζί οι αδερφές Πρωιμάκη σε διεθνές πρωτάθλημα της Tennis Europe. Για τη Μυρτώ, που βρίσκεται στο Νο.3 στα 16άρια στην Ελλάδα και στο Νο.316 στην Ευρώπη, ήταν ο 2ος τίτλος της σε τουρνουά της Tennis Europe, αφού είχε κερδίσει και στα διπλά στο Ηράκλειο Ο.Α.Α. το 2022, μαζί με την Ελένη Χατζηαβραάμ. Φέτος είχε παίξει σε άλλον έναν τελικό, στο τουρνουά της Les Raquettes Tennis Academy στη Θεσσαλονίκη, ξανά με συμπαίκτρια τη Χατζηαβραάμ.

Για τη γεννημένη το 2009 Ευαγγελία, αυτή ήταν η 1η παρουσία σε τελικό σε τουρνουά της Tennis Europe και ήρθε στο 3ο μόλις τουρνουά που έλαβε μέρος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots