Πρωταθλητής ο Λοϊζάς στα Σκόπια

 
Πρωταθλητής ο Λοϊζάς στα Σκόπια
tn team Κυριακή, 07 Μαϊος 2023 - 19:19

Ο Ανδρέας Λοϊζάς κατέκτησε τον 2ο τίτλο της καριέρας του σε διοργάνωση της ITF, κερδίζοντας με 2-0 σετ τον σημερινό τελικό του Skopje Open. Τη 2η θέση στο μονό κοριτσιών κατέλαβε η Άρτεμις Ασλανισβίλι.

Ο Ανδρέας Λοϊζάς επιβλήθηκε του Τσέχου Krystof Svojgr με 6-3, 6-3 στον σημερινό τελικό του Skopje Open, της διοργάνωσης της J60 κατηγορίας της ITF που φιλοξενήθηκε στα Σκόπια, για να κατακτήσει τον τίτλο.

Ήταν μια φανταστική εβδομάδα για τον 16χρονο αθλητή του Ο.Α. Αθηνών, Νο.1 στην κατάταξη των αγοριών U18 στην Ελλάδα και Νο.294 στην παγκόσμια κατάταξη της ITF.

Δεν έχασε κανένα σετ όλη την εβδομάδα, με πιο δύσκολο αναμφίβολα το παιχνίδι του ημιτελικού, όπου πιέστηκε αρκετά από τον Ανδρέα Μεσσή, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 6-4, 7-5.

Στην πρεμιέρα του είχε κερδίσει τον Σλοβένο Jure Siftar με 6-3, 6-0, στη φάση των "16" τον Νορβηγό Fredrik Krogh Solheim με 6-4, 6-4 και στα προημιτελικά τον Βρετανό Jay Johnson-Hauldren με 6-2, 6-1.

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος του σε διοργάνωση της ITF, μετά την κατάκτηση του J60 τουρνουά της Λευκωσίας, νωρίτερα αυτή τη χρονιά.

Στο τουρνουά των κοριτσιών, τη 2η θέση πήρε η Άρτεμις Ασλανισβίλι, η οποία επίσης αγωνίστηκε στον τελικό σήμερα, ηττήθηκε όμως παρά τη μεγάλη μάχη που έδωσε από τη Σέρβα Petra Konjikusic, με 7-6 (6), 2-6, 6-4.

Ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με την Άρτεμη, Νο.1 στα 18άρια στην Ελλάδα και Νο.434 στον κόσμο, να φτάνει μια ανάσα μακριά από τον 1ο της τίτλο σε επίπεδο ITF.

Ήταν μια πολύ καλή εβδομάδα πάντως για την αθλήτρια του Ο.Α. Κουφαλίων και της Collective Tennis School, που κέρδισε 4 αγώνες χωρίς να απωλέσει σετ, για να φτάσει μέχρι τον τελικό.

Στον πρώτο της αγώνα είχε κερδίσει τη Σέρβα Andjelija Markovic με 6-1, 6-1, στη συνέχεια απέκλεισε τη Σλοβένα Lija Mumlek με 6-1, 6-0, στα προημιτελικά κέρδισε την Κινέζα Ni Xi με 6-1, 7-5 και στα ημιτελικά τη Σέρβα Dusica Popovski με 6-2, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots