Ένας τελικός και ένας ημιτελικός για τον Παναγιώτου στη Βουλγαρία

 
Ένας τελικός και ένας ημιτελικός για τον Παναγιώτου στη Βουλγαρία
tn team Σάββατο, 13 Μαϊος 2023 - 10:33

Στο Πάζαρτζικ της Βουλγαρίας αγωνίστηκε ο Ανάργυρος Παναγιώτου αυτή την εβδομάδα, παίζοντας σε έναν τελικό και έναν ημιτελικό. 

Ο Παναγιώτου συμμετείχε με αξιώσεις στο τουρνουά της J30 κατηγορίας της ITF του Πάζαρτζικ, όπου πήρε τη 2η θέση στο διπλό, ενώ ήταν και ημιφιναλίστ στο μονό.

Στο διπλό ο 16χρονος Έλληνας αθλητής συνεργάστηκε με τον Τούρκο Melih Anavatan, φτάνοντας πολύ κοντά στον τίτλο.

Στον 1ο γύρο κέρδισαν τους Βούλγαρους Nikolay Papazov και Stefan Tonev με 6-1, 6-2, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισαν τον Ισραηλινό Amir Albeg και τον Ρουμάνο Liviu Popirlan, με 7-5, 6-2. Στα ημιτελικά κέρδισαν και τους Βούλγαρους Dimitar Chilov και Angel Vladov με 7-5, 6-0.

Στον τελικό πάλεψαν απέναντι στους Τσέχους Olive Petr Burda και Matyas Kozlovsky, έστειλαν το ματς σε match tie-break, εκεί όμως δεν απέφυγαν την ήττα, με 6-4, 6-7 (2), 10-3.

Ο Παναγιώτου είχε πολύ καλή προσπάθεια και στο μονό, όπου κέρδισε τους Βούλγαρους Dimitar Chilov με 6-3, 6-3 και Danial Spasov με 6-0, 6-1, καθώς και τον Ελβετό Sandro Witschi με 4-6, 6-1, 6-3, για να μπει στα ημιτελικά. Εκεί ηττήθηκε σε ένα κλειστό ματς από τον Γερμανό Deni Hadzialijagic με 7-6 (5), 6-2. 

Στο Πάζαρτζικ βρέθηκε και η Έλενα Παλιούρα, η οποία έφτασε μέχρι τα προημιτελικά στο ταμπλό των κοριτσιών. Η Παλιούρα απέκλεισε στον 1ο γύρο τη Βουλγάρα Aleksandra Mateva (6-1, 4-1, ret.), No.6 στο ταμπλό, ενώ στον 2ο γύρο κέρδισε την επίσης Βουλγάρα Kristina Vasileva, με 6-2, 6-0. Στα προημιτελικά, η Ελληνίδα τενίστρια γνώρισε την ήττα από τη Ρουμάνα Andreea Diana Soare, No.2 στο ταμπλό, με 6-2, 6-0.

Στο διπλό η Παλιούρα και η Ιρλανδή Mia Gavin κέρδισαν τις Maria Teodora Nagy και Aleksandra Rozkalne με 5-7, 6-3, 10-6 και μπήκαν στα προημιτελικά, όπου ηττήθηκαν από τις Βουλγάρες Maya Alexandrova και Yana Kircheva, Νο.3 στο ταμπλό, με 6-3, 6-4.

Στο προκριματικό ταμπλό έπαιξε η Ευθυμία Βασιλική Κωνσταντάτου, η οποία ηττήθηκε από τη Βουλγάρα Zlattina Angelova, με 4-6, 6-2, 10-5.

Στο διπλό η Κωνσταντάτου και η Βουλγάρα Aleksandra Lyapeva κέρδισαν το πρώτο τους παιχνίδι, ενάντια στην Ιταλίδα Matilde Bedini και την Σέρβα Sofija Milenkovic, με 6-3, 4-6, 10-7, ηττήθηκαν όμως στα προημιτελικά από τις κορυφαίες του ταμπλό, τις Βουλγάρες Galena Krastenova και Ivona Savekova, με 6-0, 6-1.

Τέλος, στο χωμάτινο τουρνουά του Πάζαρτζικ αγωνίστηκε και ο Απόστολος Τζίμκας, που έπαιξε στο ταμπλό των προκριματικών. Στον 1ο γύρο κέρδισε τον Martin Pavlov με 6-2, 6-3, αλλά στον 2ο γύρο ηττήθηκε από έναν άλλον Βούλγαρο, τον Dimitar Kisimov, με 6-3, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots