Κέρδισε Βουλγαρία και έκανε το πρώτο βήμα η Εθνική αγοριών U12

 
Ραφαήλ Παγώνης
Ραφαήλ Παγώνης
tn team Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023 - 16:43

Η Εθνική μας ομάδα στα αγόρια U12 έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, κερδίζοντας την αντίστοιχη της Βουλγαρίας με 2-1.

Η Ελλάδα επικράτησε της Βουλγαρίας με 2-1 στη σημερινή της πρεμιέρα στο προκριματικό τουρνουά του European Summer Cups U12, που φιλοξενείται στα Μούγλα της Τουρκίας.

Ο Bruno Dzhenev επικράτησε του Νικόλα Μπική με 6-4, 6-1 στο πρώτο παιχνίδι της σειράς και έδωσε στους Βούλγαρους το προβάδισμα, ωστόσο η ομάδα μας κατάφερε να κάνει την ανατροπή στα δυο επόμενα παιχνίδια.

Ο Ραφαήλ Παγώνης κέρδισε σε ένα πολύ δυνατό ματς τον Daniel Stoyanov με 6-3, 7-6 (3), ενώ ακολούθησε το διπλό, όπου Παγώνης και Μπικής κέρδισαν μετά από τεράστια μάχη τους Dzhenev και Stoyanov, με 1-6, 6-2, 10-8.

Έτσι, η ελληνική ομάδα πήρε την πρώτη της νίκη στο τουρνουά, που αποτελείται από 8 ομάδες, εκ των οποίων οι δυο θα πάρουν την πρόκριση για την τελική φάση.

Σε πρώτο στάδιο, οι 8 ομάδες είναι μοιρασμένες σε δυο ομίλους, με την Ελλάδα να βρίσκεται στον 1ο όμιλο, μαζί με Βουλγαρία, Τουρκία και Ουγγαρία. Αύριο θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία, με στόχο το 2 στα 2 που θα τη φέρει για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης.

Θυμίζουμε πως στην ελληνική αποστολή συμπεριλαμβάνεται και ο Τάσος Θωμόπουλος, ενώ μαζί με τα τρια παιδιά είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Αλεξίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots